Türkiye’nin farklı fakültelerinden gelen su ürünleri mühendisliği öğrencilerini bir araya getiren bu eğitim, sektördeki farkındalığı artırmayı ve öğrencileri balık refahı konusunda geleceğin liderleri olarak yetiştirmeyi hedefledi.
Eğitim hem teorik hem de pratik içerikleriyle su ürünleri sektöründe balık refahını önceleyen bir dönüşüm için önemli bir adım oldu. Türkiye genelinden başvuran adaylar arasından titizlikle seçilen 7 farklı üniversiteden 25 öğrenci, balık refahı, etik üretim uygulamaları ve elektrikli hasat sisteminin kullanımı gibi konularda kapsamlı bir eğitim aldı.
Eğitim programı, Future For Fish Akademik Danışmanı Prof. Dr. Deniz Çoban ve Future For Fish Program Yöneticisi Deniz Kıraç Uncu’nun yapmış olduğu sunumların yanı sıra, Prof. Dr. Aslı Cadun Yünlü, Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ve Abalıoğlu A.Ş Üretim Direktörü Tuna Yılgörmüş gibi sektörün önemli isimlerinin verdiği teorik oturumlardan oluştu. Ayrıca, sektörün önde gelen firmalarından Kılıç Kuluçkahane Direktörü Cengiz Önder, Sürsan Üretim Müdürü Ertuğrul Mutlu, Abalıoğlu Üretim Direktörü Tuna Yılgörmüş, Noordzee Didim Bölge Sorumlusu Halil Kaygısız ve AYSUBİR’den Hasan Tahsin Saylak gibi yetiştiricilik sektöründe söz sahibi olan firmaların temsilcileri de programa katıldı. Bu sayede öğrenciler, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektör hakkında doğrudan bilgiler edinme fırsatı buldu.
Eğitimin ikinci gününde, Üniversitemiz konukevinde kalan öğrenciler, kurumun otobüsü ile iki farklı kuluçkahane gezisi gerçekleştirerek balık refahı ile ilgili uygulamaları ve yenilikçi yöntemleri yerinde inceledi.
Üniversitemizden Yangınzede Hayvanlara Ücretsiz Tedavi Desteği
Üniversitemiz, Yetkili İHA Ticari Pilot Eğitim Merkezi Olarak Akredite Edildi
Karacasu Memnune İnci MYO’da 2024–2025 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizin Kitabı Yayımlandı
Mühendislik Fakültesi ZADA Takımı’ndan TEKNOFEST 2025’te Büyük Başarı
Öğrencilerimizden Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Gurur Veren Başarılar
Aydın Gaşağı Tür Koruma Eylem Planı Projesi, Türkiye’de İkinci Kez Desteklenen 10 Projeden Biri Oldu
Rektörümüz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesini Ziyaret Etti
Öğretim Üyemizin “Kentsel İonia: 13 Şehrin Hikayesi” Kitabı Yayımlandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu