Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin “21. Yüzyıl İşletmelerinde Bilgiye Dayalı Girişimcilik” İsimli Kitabı Yayımlandı

17.01.2024
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’ın “21. Yüzyıl İşletmelerinde Bilgiye Dayalı Girişimcilik” isimli yeni kitabı yayımlandı.

Beşinci kitabı yayımlanan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, bağımsız ve bilimsel olarak yazdığı kitabında, yüksek performanslı ekonominin şekillendiricisi olarak girişimcilik, bilgiye dayalı girişimcilik yaklaşımı, örgütsel öğrenme, öğrenen organizasyon modeli, entelektüel sermaye, bilginin uygulanması ve bilgi yönetimi, bilgiye dayalı organizasyonla değer yaratma, girişimcilik ekosistemi ve bilgiye dayalı girişimcilik etkileşimi, bilgiye dayalı girişimciliğin gelişim alanı olarak bilim ve teknoloji parkları (teknokentler), bilgiye dayalı girişimcilik modeli olarak üniversite ilişkili (spin-off) şirketler, bilgiye dayalı girişimcilik mimarisi olarak startup şirketler, bilgiye dayalı girişimciliğin kritik fonksiyonu olarak inovasyon ve bilgiye dayalı girişimciliğin performans parametresi olarak yapay zeka hakkında bilgi verdi.

Kitapta; girişimcilerin ve konuyla ilgili üniversite öğrencilerinin bilgi ve yapay zekaya dayalı 21. yüzyıl ekonomi modelini ve işleyişini daha iyi kavrayabilmeleri amacıyla kuramdan uygulamaya evrilen bir yaklaşım izleniyor. Bu özelliğiyle kitap, üniversitelerde öğretim üyesi şirketlerinin kuruluş, finansman, yönetim ve inovasyon faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde açıklamak suretiyle mühendislik fakülteleri başta olmak üzere şirket kurmak isteyen öğretim üyelerine kapsamlı bir yol haritası sunuyor. Ayrıca genç girişimci adayı üniversite öğrencilerinin startup işletmeleri nasıl kuracakları, nasıl finanse edecekleri, nasıl yönetecekleri, hangi rekabet stratejilerini benimseyecekleri gibi hususlar açıklanmak suretiyle genç girişimci adayı öğrencilerimiz bakımından temel bir kılavuz ortaya konuluyor.

Kitapta; bilim ve teknoloji parkı olarak teknokentin oluşumu, yapısı, yönetimi ve işleyişi konuları da ayrıntılı biçimde ele alınmaktadır. Güçlü bir teknokent kuruluş ve gelişim süreçleri ile teknokentin bölgenin rekabet gücünü nasıl artırabileceği ayrıntılı örnekleriyle ortaya konulurken Teknokentin yönetim, kalite ve inovasyon kültürünü geliştirmesi, sahip olduğu kaynaklarıyla şirketlere ve pazara bilgi ve teknoloji transferini organize etmesi, aktif olarak yeni, sürdürülebilir kuluçka merkezleri ve üniversite öğretim üyesi şirketleriyle inovasyona dayalı şirketlerin gelişmesine liderlik etmesi konuları da detaylı şekilde anlatılıyor. 

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Bu kitap, girişimcilik dersi alan öğrenciler, özel sektör ve teknokent yönetimleri, sektördeki genç girişimci adayları, üniversitelerde şirket kurmak isteyen öğretim üyeleri ile 21. yüzyılın bilgiye dayalı girişimci modeli sistematiğini öğrenmek isteyen, konuya ilgi duyan tüm kesimlere yarar sağlayabilecek oldukça kapsamlı bir eserdir.” dedi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN