Türkiye Karayosunları Florası yazımının başlangıç eseri olan kitapta, 1829-2015 yılları arasında ülkemizden belirlenen tüm karayosunları yayılış bilgileri, bilimsel adlandırma ve eş isimleriyle beraber bir liste halinde sunulmuş olup sınıflandırma ve isimlendirme sorunu içeren türüstü, tür ve türaltı bitki kategorileri hakkında açıklamalar yer alıyor.
Eserde, ülkemizde yaşayan karayosunlarına ilk kez Flora Araştırmaları Derneğince belirlenen kurallar dahilinde Türkçe isimler kazandırılarak binden fazla yeni bitki kategorisine isimler verildi. 12. yüzyıl öncesi Türkçesinde karayosunları için kullanılan fakat sonradan unutulan veya anlamı değişen özgün isimler de taranarak bu isimlerin fonetik çeşitlenmeleri üretilip çok sayıda cinse verildi, böylece eski isimler Türkçemize yeniden kazandırıldı.
Türkçe isimlendirme komisyonunda başyazarla birlikte Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Nahmedov, Doç. Dr. Hatice Özenoğlu Kiremit ve Doç. Dr. Mesut Kırmacı cins ve cins üstü kategorilerin, Türkçe isimlendirilmesinde görev yaptı.
Kitap, ANG Vakfı, Flora Araştırmaları Derneği ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin katkılarıyla basılmış olup Türk botaniğine bir katkı olarak sunulmuştur.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu