Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, Üniversitemizi Uluslararası Adobe Eğitim ve Tasarım Ekosisteminde Temsil Ediyor

20.12.2023
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin, 19 Aralık 2023 tarihinde Adobe Community Expert Programı tarafından düzenlenen “Tech Tuesday” etkinliğinde “Understanding Eye-Tracking Metrics For Better Design Experience” başlıklı eğitim sunumu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin sunumunda, İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, İleri Medya Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı (AMT-LAB) çatısı altında gerçekleşen bilimsel projeler hakkında bilgi verdi. AMT-LAB ekibinin, uluslararası bilimsel literatüre kazandırdığı, “Psikofizyolojik Veri Hasadı Tekniği”ni tanıtarak, tekniğin metodolojik yapısı üzerinden tasarım ve sektör odaklı aksiyon ile planların nasıl sürdürülebileceğine değindi.

Üniversitemizin adını 2017 yılından bu yana Adobe uluslararası uzmanlık ve öğrenci ağı topluluklarında farklı görevlerde başarıyla temsil eden  ve 2017-2020 yılları arasında, Adobe Design Achievement Awards uluslararası öğrenci yarışmasında jüri üyeliği ve panelistlik görevlerini yürüten Doç. Dr. Aytekin, Adobe uzman ve profesyonel mentör ekosisteminde bulunan tek Türk akademisyen olarak yer alıyor.  Bu süreçte İletişim Fakültesinden çok sayıda öğrencinin çalışması, uluslararası arenada görünür hale geldi ve öğrenciler çeşitli ödüller alarak Üniversitemizin adını gururla duyurdu.  Doç. Dr. Aytekin, 2020 yılından itibaren ise Adobe Discord sunucularında uluslararası profesyonel mentörlük yapan tek Türk olarak, Üniversitemizi ve Türkiye’yi başarıyla temsil ediyor. Ayrıca 2023 yılı itibariyle Adobe Community Expert Programına da davet edilen Doç. Dr. Alptekin, bu ünvan ile birlikte Adobe’nin uluslararası uzmanlarından biri sıfatını da kazanmış oldu. 

Doç. Dr. Aytekin, “Uluslararası alanda edindiğim tasarım eğitimi ve uygulamalarına dair deneyimimi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerine aktararak, Üniversitemizde sunulan iletişim tasarımı eğitiminin katma değerini artırma hedefindeyiz. Üniversitemizin uluslararası bilimsel uygulamalı eğitim alanında yaygın etki değerine dair bölüm olarak olumlu çıktılar elde ettik.” dedi.

AMT-LAB’ta yürütülen çalışmalar neticesinde oluşan bilgi ve deneyim ile Üniversitemiz Teknokent bünyesinde, Teknokent Yönetim Kurulu tarafından onaylanan ve yürütülen projeye dönüştüğüne değinen

Doç. Dr. Aytekin, “Proje kapsamında, psikofizyolojik veri toplamak için gerekli olan uluslararası yazılım ve hizmet kaynaklarının, yurt dışından temini yerine, yurt içinde yüksek teknoloji dönüşümü gerçekleştirilerek sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir yazılım ve hizmete uyarlanması üzerinde çalışmalar sürüyor. Böylelikle kendi öz kaynaklarımız ile aynı bilimsel ve sektörel bilginin üretimi için gerekli olan altyapının tasarlanması ve Üniversitemiz Teknokent ağ yapısı üzerinden çıkarak gelişecek ve hem yurt içi hem yurt dışı hizmet sağlayabilecek tescilli bir markanın ilgili alanlar özelinde servis sağlayabilir duruma gelmesini amaçlıyoruz.” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN