Üçüncü yıla girilen çalışmalarda önemli sonuçlar edinildiği belirten Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin, 2017, 2019-2020 yılları içerisinde yapılan yüzey araştırmalarında Çorum’un Anadolu Selçuklu Dönemi içerisinde önemli bir yere, potansiyele sahip olduğunu, Kalehisar Ören Yeri’nin, kentinin de bu bağlamda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek çalışmaların uzun yıllar süreceğini ve elde edilecek verilerin genelinde Anadolu Selçuklu sanatına, kültürüne, özelinde de Çorum’un kültürel değerlerine katkıda bulunacağını açıkladı.
Kazı çalışmalarının sahiplenilmesi, hız kazanması ve desteklemesi yönünden önceki Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemur, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Aysun Sarıbey Haykıran, Eski Anıtlar ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Arkeolog Ahmet Ertekin, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, Müze Müdürü Metin Çakan’ın desteklerinin çok önemli bir yere sahip olduğu ve bu yönden Kalehisar Ören Yeri’nin yerel yönetimlerce de sahiplenildiği belirtildi. Vali Mustafa Çiftçi ve Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemur’un destekleri ile ileride ki yıllarda çalışmaların daha verimli olması açısından Köy Konağı aynı zamanda kazı çalışmaları için kullanılan binada onarım çalışmaları yapıldı ve bu yapı ile bağlantılı olan prefabrik bir binanın yapımı gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Mustafa Kemal Şahin başkanlığında gerçekleşen çalışmalara, Firdevs Yıldırım (Sanat Tarihçi-Bakanlık Yetkili Temsilcisi- Çorum Müze Müdürlüğü), Prof. Dr. Serpil Eroğlu Çelebi (Antropolog) (Ankara-Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi), Prof. Dr. M. Erkut Kara (Veteriner Hekim) (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi), Dr. Öğr. Üyesi Beste Çok (Sanat Tarihçi) (Kütahya- Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi) (2.Kazı Başkan Yardımcısı), Dr. Öğr. Üyesi Nermin Atila Onat (Tarihçi) (Çorum- Hitit Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Nurullah Alkan (Harita Mühendisi) (Çorum- Hitit Üniversitesi Osmancık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Sercan Kayın (Jeolog) (Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu), Arş. Gör. Ali Rıza Bilgin (Sanat Tarihçi) (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı- (1.Kazı Başkan Yardımcısı), Arş. Gör. Sevgi Kübra Demirel (Tarihçi) (Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanı), Öğr. Gör. İbrahim Murat Ozulu (Harita Mühendisi) (Çorum-Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı), Seçil Göven (Uzm. Sanat Tarihçi) (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Ana Bilim Dalı), Esra Erkan (Sanat Tarihçi) (Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi), Mustafa Kavaklı (Jeolog), Elif Nur Baydın Kavaklı (Jeolog), Evrim Savran (ADÜ İTBF Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Nur Efşan Bağdagül (ADÜ İTBF Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Emir Miraç Sünnetçi (ADÜ İTBF Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Doğukan Taşdemir (ADÜ İTBF Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Oğuzhan Çalışkan (ADÜ İTBF Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Semi Boğaç Gürdal (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi), Vedat Tan (Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi) ve Ataberk Bal (ADÜ Veteriner Fakültesi öğrencisi) katıldı.
2023 yılında yapılan Kalehisar Ören Yeri arkeolojik çalışmalarının ilerleyen yıllarda da devam etmesinin bölgenin kültürel ve ekonomik gelişimi açısından önemi vurgulandı.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu