Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından koordine edilen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Aydın, Denizli ve Uşak illerinde yürütülen alt projelerin toplantısına; TAGEM Küçükbaş Hayvancılık Koordinatörü Nejla Güloğlu, alt proje lideri ve araştırıcıları, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal, Doç. Dr. Onur Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Nezih Ata, Aydın ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları Hamit Eray Yeşilçayır ve Mehmet Atmacaoğlu, Aydın, Denizli ve Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri Ahmet Gezman, Hakan Bolat ve Serdar Güvlü, Aydın, Denizli ve Uşak illeri Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanları Nazmi Koşar, Kadir Özdemir ve Asım Küçükakın, Denizli ve Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri Behiye Aksoy Dengiz, Hakan Ülker ve Ayhan Çanlı ile 7 alt projede görevli ziraat mühendisi proje teknik elemanları Serkan Nasuhoğlu, Serkan Aydınlı, Engin Sarıel, Zeynel Açar, Orçun Oruçoğlu, Ahmet Furkan Yavuz Ve Seyitcan Yalçın katıldı.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Eray Yeşilçayır’ın açış konuşması ile başlayan toplantıda öncelikle Aydın ilinin yegane Çiftlik Hayvanı Gen kaynağı olan ve ağır yok olma tehlikesi altında olan Çine Çaparı koyun ırkının durumu ve korunmasına yönelik alınacak tedbirler değerlendirildi. Prof. Dr. Orhan Karaca öncülüğünde 1994 yılında başlatılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi – Çine Çaparı Koyunları Koruma Programı (ADÜ-ÇÇKP) kapsamında yok olması engellenen, özellikleri tanımlanan ve Bakanlığa yapılan başvuru neticesinde ırk olarak tescil edilen Çine Çaparına yönelik riskin devam ettiği, şu an için 3 sürü (Erdoğan AKTÜRK isimli yetiştirici, ADÜ Ziraat Fakültesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi) bulunduğu ve ırkı temsil eden toplam hayvan sayısının 120 baş civarında olduğu değerlendirilerek, mevcut yetiştiricinin destek kapsamına sokulması yanında ırkın tanıtımı ve kamuoyu oluşturulması için Üniversite, İl Müdürlüğü ve Birlik tarafından düzenlenecek geniş çaplı bir toplantının organize edilmesi kararlaştırıldı.
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, TAGEM Küçükbaş Hayvancılık Koordinatörü Vet. Hek. Nejla Güloğlu başkanlığında yapılan Proje Yürütme Kurulu (PYK) Toplantısı’nda; Aydın, Denizli ve Uşak illerinde Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal, Doç. Dr. Onur Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Nezih Ata’dan oluşan araştırma ekibi tarafından 3 koyun (Karya, Kıvırcık ve Eşme) ve 1 keçi (Kıl Keçisi) ırkına yönelik olarak yürütülen 7 alt projedeki mevcut bilimsel çalışmalar ve geleceğe yönelik projeksiyonlar değerlendirildi. Her biri kapsamında 6300 başlık (6000 baş koyun/keçi ve 300 baş koç/teke) bir populasyonda ıslah çalışması yürütülen alt projelerde yer alan ve yükümlülüklerini yerine getiren yetiştiricilerin 2024 yılı tarımsal destekleme ödeme işlemlerine ait takvim belirlendi. 2024 yılında Aydın için 10.847.045 TL, Denizli için 10.421.840 TL ve Uşak için 2.425.100 TL olmak üzere bu üç ilde yürütülen 7 alt proje kapsamında yer alan yetiştiricilere toplam 23.693.985 TL destekleme ödemesi bakanlık tarafından gerçekleştirilecek.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu