Öğretim Üyelerimizin Kitabı Yayımlandı

23.12.2019
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Başaran’ın “19. Yüzyılın İlk Yarısında Aydın Merkez Köylerinin Sosyo-Ekonomik Yapısı” adlı kitabı yayımlandı.

Üniversitemizin 82. Yayını olarak basılan kitap,  Aydın’a ilişkin Osmanlı Arşivinden elde edilen 1844-1845 yıllarındaki Temettuat defterleri incelenerek oluşturuldu. Doç. Dr. Haykıran ve Dr. Öğretim Üyesi Başaran, meslek, menkul ve gayr-i menkul, hayvan ve vergi kaynaklarını değerlendirerek köylerin sosyo-ekonomik durumlarını kaleme aldıklarını ifade ederken,  daha önce Kuyucak, Sultanhisar, Yenipazar ve İncirliova'yla ilgili de sosyo-ekonomik tarih çalışmalarında bulunduklarını aktardılar.