Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Elemanlarımızdan Nazilli’deki Bilgi Şölenine Katkı

13.09.2022
Üniversitemiz, Nazilli Kaymakamlığı ve Nazili Belediyesi iş birliği ile düzenlenen, Nazilli’de tertip edilen ilk sempozyum olma özelliğini taşıyan ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını Öğretim Üyelerimiz Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu ile Doç. Dr. Sedat Akkurnaz’ın üstlendiği ‘Kurtuluşunun 100. Yılında Geçmişten Geleceğe Nazilli Sempozyumu’, 5-7 Eylül tarihleri arasında Nazilli’de gerçekleşti.

Üniversitemizin 7 farklı biriminden toplam 27 öğretim elemanları sempozyuma bildirileriyle katkı sağladı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Suat Ateşlier ‘Büyük Menderes Havzası’nın Bilinen İlk Sakinleri: Luviler’, Prof. Dr. Caner Işık ‘Nazillili Aşık Erbabî’, Prof. Dr. Bülent Nuri Kılavuz ‘Kültür Varlıklarıyla Nazilli ve Yöresinde Türk Mührü’, Prof. Dr. Hüseyin Üreten ‘Nazilli ve Çevresinin Eskiçağ Tarihi’, Doç. Dr. Sedat Ajjurnaz ‘Nazilli’nin Antik Kentleri ve Bölgenin Kültürel Önemi’, Doç. Dr. Bülent Çelik ‘XVI. Yüzyılın İlk Çeyreğinde Nazilli ve Çevresinden Osmanlı İdaresi’, Doç. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran ‘19. Yüzyıl Sonlarında Nazilli Kazasında Orman Varlıkları ve İdaresi’, Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can ‘Aydın Vilayet Meclisi Kararlarında Nazilli’, Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş (İnan Yılmaz ile birlikte) ‘Bir Kasaba İki Halkevi: Cumhuriyetin İlk Yıllarında Nazilli ve Sümer Halkevlerinin Faaliyetleri’, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ‘XV. Yüzyıl Nazilli’sinde Yetişmiş Bir Âlim: Molla Kestellî, Hayatı ve Eserleri’, Araş. Gör. Dr. Yavuz Selim Kaya ‘Prehistorik ve Protohistorik Dönemlerde Nazilli ve Çevresi’, Araş. Gör. Dr. Arzu Özver ‘Nazilli ve Çevresindeki Antik Mezar Türleri ve Ölü Gömme Geleneğinin Günümüz Yansımaları’, Arş. Gör. Yasin Akmeşe ‘XV-XVII Yüzyıllarda Kestel (Nazilli) Kazasının Mahalle ve Köylerinin Demografisine Bakış’ ve Arş. Gör. Mükerrem Kürüm ‘Nazilli Sümerbank Desen Arşivi Komisyonu Çalışmaları’ başlıklı bildirilerini sundular.

Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Hatice Erol (Seda Öznur ile birlikte) ‘Nazilli’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı ve İstihdamı’, Prof. Dr. Fatma Neval Genç ‘Sümerbank Nazilli Basma Fabrikası: Kent Kimliğindeki Yeri, Dönüşümü ve Sürdürülebilirliği’, Prof. Dr. Sema Oğlak ‘Türkiye’de Yaşlanma Gerçeği’, Prof. Dr. Abdullah Özdemir ‘Nazilli İlçesinin Sosyo-Ekonomik Gelişmişliği ve Tarım Sektörünün Genel Yapısı’, Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu ‘Bir Kentin Kaderini Değiştiren Fabrika: Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’ ve Dr. Ögr. Üyesi Bilge Doğanlı ‘Coğrafi İşaret ve Nazilli İlçesi’nin Coğrafi İşaretli Ürün Potansiyeli’ başlıklı çalışmalarını aktardılar.

İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Turan Akkoyun ‘Nazilli’nin Kurtuluşu ve İletişim Değerleri’, Tıp Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Varol Aydın ‘Geçmişten Günümüze Nazilli ve Çevresinin Tarihi Köprüleri’, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Müslime Güneş (Özlem Tubay Karabacak ile birlikte) ‘II. Dünya Savaşı Sürecinde Nazilli’de Eğitim ve Kültür Hayatı’, Didim MYO’dan Öğr. Gör. Aytekin Kalkan ‘Nazilli Mastaura’da Etnoarkeolojik Çalışmalar’ ve Öğr. Gör. Eren Gönül ‘Nazilli’nin Kültür Turizmi’, Karacasu Memnune İnci MYO’dan ise Öğr. Gör. Hakkı Babalık ‘Nazilli’de Tarih Yeniden Canlanıyor: Mastaura Sikkelerinin Replikası’ başlıklı araştırmalarını dinleyicilere sundular.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN