Projede, Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Hatice Özenoğlu ve Köşk Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Mithat Evrim Demir araştırmacı olarak görev alacak.
Ortaöğretim 10. ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan projenin temel amacı, katılımcılara çevrelerinde bulunan biyolojik göstergeleri kullanarak doğayı okumayı öğretmek ve doğanın işleyişini yakından tanıtmak olarak belirlendi. Ayrıca, doğal çevrenin giderek bozulduğu günümüzde bireylerde çevre bilincini artırmak, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak ve katılımcıları doğa koruma konusunda etkin bireyler haline getirmek projenin bir diğer hedefleri arasında yer alıyor.
Beş gün sürecek şekilde planlanan proje kapsamında; bir yürütücü, üç araştırmacı, sekiz eğitmen, beş rehber ve bir sağlık personeli görev alacak. Uygulamalı eğitim ağırlıklı olarak tasarlanan projede; Bafa Gölü, Subice Dağı ve Çine Çayı gibi doğal alanlar ziyaret edilerek saha çalışmaları gerçekleştirilecek.
Proje sonunda katılımcıların çevreye duyarlı, biyolojik göstergeleri tanıyabilen ve doğayı koruma konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.
Akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, İletişim Fakültesini Ziyaret Etti
Üniversitemizden Yangınzede Hayvanlara Ücretsiz Tedavi Desteği
Üniversitemiz, Yetkili İHA Ticari Pilot Eğitim Merkezi Olarak Akredite Edildi
Karacasu Memnune İnci MYO’da 2024–2025 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizin Kitabı Yayımlandı
Mühendislik Fakültesi ZADA Takımı’ndan TEKNOFEST 2025’te Büyük Başarı
Öğrencilerimizden Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Gurur Veren Başarılar
Aydın Gaşağı Tür Koruma Eylem Planı Projesi, Türkiye’de İkinci Kez Desteklenen 10 Projeden Biri Oldu
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu