Türk tarihiyle ve Türk tarihinin muhtelif cepheleriyle ilgili yapılmış çalışmalar arasında Selçuklu tarihini aydınlatmak için yapılmış çalışmaların çok az sayıda olduğunu ifade eden Doç. Dr. Göksu, Selçukluların Türk, İslam ve Dünya tarihi içerisinde sahip olduğu esas yerle, bu durumun bir tezat oluşturduğunu belirtti. Doç. Dr. Göksu, bu durumun Selçuklular dönemine ait az sayıda kaynak olmasına bağlanmasının yanlış olduğunu ifade ettiği konuşmasında, kaynakların azlığının bu alanda yapılan çalışmaların azlığı için geçerli bir neden teşkil etmeyeceğinin altını çizdi. Hakimiyeti 10 milyon m2’lik bir alana yayılan Selçukluların, günümüzde 50’ye yakın devletin bulunduğu muhteşem bir coğrafyada hüküm sürdüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Göksu, Anadolu coğrafyasında da bu muhteşem büyüklüğün kültürel izlerinin görüldüğüne dikkat çekti.
Selçuklu tarihi ve kültürüne son dönemde gösterilen ilginin artmasının son derece memnun edici olduğunu belirten Doç. Dr. Göksu, bu alakanın tarihi ve kültüre ait tüm müktesabatımızı popüler kültürün, kapitalizmin bir metası haline getirebileceğinden duyduğu endişeyi belirtti. Göksu, ele alınan kültürel mirasın bir şekilde dejenere edilerek içinin boşaltılabileceği, aslından ve esasından uzaklaştırılabileceği uyarısında bulundu.
Bugün daha çok Osmanlı kurumları olarak bildiğimiz birçok yapının, Selçuklular tarafından düzenli hale getirildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Göksu, Osmanlı Devleti’nde yer alan Yeniçeri sisteminin Selçuklular döneminde Gulam sistemi olarak ortaya konduğunu, Selçuklular tarafından sistemleştirilmeye başlayan medrese sisteminin de Osmanlı müesseselerinde devam ettiğini söyledi. Göksu, bu ve benzeri örneklerden yola çıkarak, Selçukluların; Osmanlılar ve birçok Türk-İslam Devleti’nin müessese, medeniyet ve kurumlarının yapısını büyük ölçüde etkilediği sonucuna varılabileceğini kaydetti.
Konferasın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları cevaplayan Doç. Dr. Göksu’ya, Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran tarafından teşekkür belgesi verilirken, konferansın ardından Doç. Dr. Göksu, Atatürk Kongre Merkezi Fuaye alanında kitaplarının yer aldığı imza gününe katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu