Proje danışmanı Gıda Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Selda Bulca, Proje Yürütücüsü Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Oğuzhan Yıldırım ve yardımcı araştırmacının ise yine Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Monica Bayrakçıoğlu’nun olduğu proje ile Probiyotikli Deve Sütlü Fonksiyonel Dondurma Üretimi gerçekleşecek.
İlimizde deve sütü üretiminin yapılması ve deve sütünün probiyotik bakterilerin gelişebilmesi için uygun bir ortam olmasının bu projenin ortaya çıkmasını sağladığını belirten Proje Yürütücüsü Oğuzhan Yıldırım, projede farklı oranlarda deve ve inek sütlü bazlı dondurma üretiminde probiyotik bakteri olarak Bifidobacterium bifidum BB-12 kullanılacağını ifade etti.
Projenin danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Olcay Boyacıoğlu’nun yaptığı projede ise Proje Yürütücüsü Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Ebru Genç, Aydın’da doğal olarak yetişen ve kullanılan karabaş otu bitkisinden elde edilecek ekstraktın insan kalın bağırsak kanseri hücre hattı üzerindeki etkilerini tespit etmeye çalışacak.
Projelerini Üniversitemiz Bilim Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirecek olan ekipleri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu