Prof. Dr. Rodolfo Ungerfeld, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı 15 Ekim 2015 tarihinde makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mevlana Anlaşması kapsamında işbirliklerinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunulduğu ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mevlana Programı Koordinatörü Prof. Dr. Talip Kabadayı, Çine Meslek Yüksekokulu Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Özdal Gökdal ve Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay katıldı.
Mevlana Programı anlaşması ve genel işbirliği anlaşmasını gerçekleştiren ilk üniversitenin Adnan Menderes Üniversitesi olduğunun vurgulandığı görüşmede, Universidad de la República Montevideo ile Üniversitemiz arasında Mevlana Programı’nın dışında genel işbirliği anlaşmasının da yapıldığı bilgisi verildi. Çine Meslek Yüksekokulunca başlatılan anlaşmanın, Veteriner ve Ziraat Fakültesi ile diğer ilgili yüksekokullarını da kapsadığı ve önümüzdeki yıllarda diğer fakültelerin de anlaşma kapsamına alınabileceği ifade edildi. Prof. Dr. Rodolfo Ungerfeld, Veteriner ve Ziraat Fakültesi ve Çine Meslek Yüksekokulundaki derslerine 22 Ekim’e kadar devam edecek.
Mevlana Programı ile Kırgızistan’dan 2 Öğrenci Üniversitemizde Eğitime Başladı
Üniversitemizin Mevlana Koordinatörlüğü aracılığıyla, Mevlana Yurt Dışı Değişim Programı çerçevesinde ilk öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim yılına başladı. Kırgızistan Manas Üniversitesi öğrencilerinden Akdaana Abdılazız Kyza Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’ne, Bekzada Zhenıshbekova da Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’ne yerleşti.
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Mevlana, Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile değişimin önü açılmıştır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.
Programın amacı, yükseköğretimin uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunmak, Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmek, Yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitelerini artırmak, Türkiye’nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmak, Kültürler arası etkileşimin artmasıyla, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünün zenginleşmesini sağlamaktır.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu