Toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Üniversitemiz Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Tunay Çoban, Üniversitemiz Teknokent Genel Müdürü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal İyem, Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, oda başkanları, OSB temsilcileri ve öğretim üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Yavuz Selim Köşger, Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin çok önemli olduğunu belirterek, “Akademisyen arkadaşlarımızın her birisinin kendi alanları ile ilgili çok değerli araştırmaları var. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) de önemli işler yapılıyor. Onlar bir taraftan araştırma geliştirme ihtiyacı içindeler diğer taraftan da dünyadaki gelişmeleri yakından takip etme arzusundalar. Bu anlamda kamu-üniversite-sanayi işbirliği çok önemli.” dedi.
Danışmanlık Protokolleri İmzalıyoruz
Ortak çalışmalar noktasında Üniversite olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan; “Üniversitemiz öğrencilerinin ilginç projeleri var, biz bunlara destek vermek istiyoruz. Yapılacak işlerden bir tanesi intörn mühendislik yani öğrencilerimizin son bir yılını sanayide pratik yaparak geçirebilmeleridir. Son zamanlarda tarım ve sağlık sektöründe firmalarımızla önemli danışmanlık protokolleri imzalıyoruz. Uluslararası proje üreten ve Ar-ge çalışmalarında bizzat sahada bulunan birçok öğretim üyemiz var.” dedi.
Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Tunay Çoban, Aydın'ın üreten değil, tüketen bir il olduğunu vurguladığı konuşmasında, Türkiye'nin üniversite-sanayi işbirliğinde çok başarılı olmadığını belirterek bu konuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni bir arayış içerisinde olduğunu söyledi.
KÜSİ Aydın İl Temsilcisi ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz yaptığı sunumda; Üniversitemiz öğretim üyeleriyle Aydın’da toplam 76 firma ziyareti, 16 bilgilendirme toplantısı, 9 kurum ziyareti, 3 farkındalık anketi düzenlediklerini belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Yorulmaz, Kamu -Üniversite ve Sanayi iş birliğinin oluşmasındaki engellere değinerek çözüm noktasında neler yapılabileceğini anlattı.
Fikirleri Ticarileştirmek İstiyoruz
Üniversitemiz Teknokent Genel Müdürü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemal İyem, Teknokent hakkındaki bilgilendirme sunumunda Türkiye’de 69 Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde toplam 4546 firmanın faaliyet gösterdiğini söyleyerek; tamamlanan ve devam eden proje sayıları, toplam ihracat rakamları hakkında istatistiki verileri paylaştı. Doç. Dr. İyem, “ADÜ Teknokentin temel amacı teknolojik bilgi üretmektir, bu bağlamda fikirleri ticarileştirmek istiyoruz, raflardaki projeleri değerlendirmek istiyoruz. Üniversitemizin stratejik planı dahilinde, turizm ve tarım alanlarında sektörel bir Teknokent olmak istiyoruz.” dedi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu