Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Köşk MYO’da Bilim Şenliği TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

13.04.2018
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklaşa hazırladıkları ‘Köşk Bilimle Şenleniyor’ isimli proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje, Köşk İlçesinde bilimin yaygınlaştırılması amacıyla desteklenen ilk proje olarak dikkat çekiyor. Yerel yönetim ve Üniversite iş birliğinin iyi bir örneği niteliğindeki proje, bir Meslek Yüksekokulunun bulunduğu ilçedeki tüm eğitim kurumları ile ortaklaşa yürüttüğü bir çalışma olması bakımından da önem taşıyor. Projede Köşk MYO’dan 11 akademik personel, Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 15 personel, Köşk’teki diğer okullardan 25 öğretmen görev alıyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Köşk MYO Müdürü Doç. Dr. A.Demet Karaman “Proje kapsamında gerçekleştirilecek 52 farklı atölye çalışması, etkileşimli deneyler, seminer, panel, içeriği oyunlarla aktarılan etkinlikler ile öğrencilerin bilime, astronomi, teknoloji ve sanata ilgi duymaları hedefleniyor.” dedi.

‘Köşk Bilimle Şenleniyor’ projesi kapsamında, disiplinler arası bir yaklaşımla Köşk ilçesinde 3 gün boyunca STEM etkinlikleri, sanatsal, gezici müze faaliyetleri, eğlenceli bilim deneyleri, astronomi ve yıldız gözlem evleri ile paneller ve seminerler düzenlenmesi planlanıyor. Yapılacak bu etkinlikler sayesinde Köşk ilçesinde ve yakın ilçelerde bulunan dezavantajlı bölgelerdeki okulların da dahil olduğu anaokulundan üniversite öğrencisine kadar her kademedeki yaklaşık 10.000 öğrenciye ulaşmak amaçlanıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN