Sabah gerçekleştirilen oturumda; öğrencilere önce zeytinyağından sabun yapımı, sabun üretim projesinin incelikleri Öğr. Gör. İlker Özdemir tarafından anlatıldı, ardından üretime başlandı. Doğal ürünlerden kendi kokumuzu yapabilmenin yolları anlatılıp tartışıldıktan sonra çevremizde kolaylıkla bulabileceğimiz turunç, tarçın, karanfil, lavanta, rezene, gibi bitkisel materyallerle hazırlanan bazlar kullanılarak her bir öğrencinin kendi kokusunu tasarlaması sağlandı. Bu keyifli sürecin ardından tüm öğrenciler üretilen kokuları test edip değerlendirdi.
Öğleden sonraki oturumda özet bir kodlama bilgisi verilmesinin ardından bilgisayar destekli sulama sisteminin kurulumu için hazırlanan prototiple topraktaki nem düzeyinin ölçülmesine dayalı bir sistem oluşturularak bilgisayar komutlarıyla sulama gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan önderliğinde, öğrencilerle hangi teknolojilere ne kadar para ödeyerek ithalat yaptığımız tartışılarak alternatifler konuşuldu. Ardından arazide mevsim sebze, meyve ve süs bitkileri incelendi ve öğrenciler tarafından hazırlanan harçlar içerisine mavi sümbül soğanları dikilerek atölye çalışmaları tamamlanmıştır.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu’ndan İsrail’e Kınama
Üniversitemizde Koordinasyon Kurulu İletişim Temsilcileri Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Süreci Kapsamında Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz, İzmir Demokrasi Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Köşk MYO’da “Dünya Gıda Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Proje Çalışmalarını Sürdürüyor
Öğretim Üyelerimiz, Sırbistan’da Uluslararası Bilimsel Konferansa Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu