Sabah gerçekleştirilen oturumda; öğrencilere önce zeytinyağından sabun yapımı, sabun üretim projesinin incelikleri Öğr. Gör. İlker Özdemir tarafından anlatıldı, ardından üretime başlandı. Doğal ürünlerden kendi kokumuzu yapabilmenin yolları anlatılıp tartışıldıktan sonra çevremizde kolaylıkla bulabileceğimiz turunç, tarçın, karanfil, lavanta, rezene, gibi bitkisel materyallerle hazırlanan bazlar kullanılarak her bir öğrencinin kendi kokusunu tasarlaması sağlandı. Bu keyifli sürecin ardından tüm öğrenciler üretilen kokuları test edip değerlendirdi.
Öğleden sonraki oturumda özet bir kodlama bilgisi verilmesinin ardından bilgisayar destekli sulama sisteminin kurulumu için hazırlanan prototiple topraktaki nem düzeyinin ölçülmesine dayalı bir sistem oluşturularak bilgisayar komutlarıyla sulama gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan önderliğinde, öğrencilerle hangi teknolojilere ne kadar para ödeyerek ithalat yaptığımız tartışılarak alternatifler konuşuldu. Ardından arazide mevsim sebze, meyve ve süs bitkileri incelendi ve öğrenciler tarafından hazırlanan harçlar içerisine mavi sümbül soğanları dikilerek atölye çalışmaları tamamlanmıştır.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu