Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı MYO’da "Doğa'dan Ürüne" Atölyesi Kuruldu

26.12.2017
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nda "Doğa'dan Ürüne" atölyesi Dr. Fevzi Mürüvet Uğuroğlu Orta Okulu 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla 21 Aralık 2017 tarihinde iki oturumda gerçekleşti.

Sabah gerçekleştirilen oturumda; öğrencilere önce zeytinyağından sabun yapımı, sabun üretim projesinin incelikleri Öğr. Gör. İlker Özdemir tarafından anlatıldı, ardından üretime başlandı. Doğal ürünlerden kendi kokumuzu yapabilmenin yolları anlatılıp tartışıldıktan sonra çevremizde kolaylıkla bulabileceğimiz turunç, tarçın, karanfil, lavanta, rezene, gibi bitkisel materyallerle hazırlanan bazlar kullanılarak her bir öğrencinin kendi kokusunu tasarlaması sağlandı. Bu keyifli sürecin ardından tüm öğrenciler üretilen kokuları test edip değerlendirdi.

Öğleden sonraki oturumda özet bir kodlama bilgisi verilmesinin ardından bilgisayar destekli sulama sisteminin kurulumu için hazırlanan prototiple topraktaki nem düzeyinin ölçülmesine dayalı bir sistem oluşturularak bilgisayar komutlarıyla sulama gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan önderliğinde, öğrencilerle hangi teknolojilere ne kadar para ödeyerek ithalat yaptığımız tartışılarak alternatifler konuşuldu. Ardından arazide mevsim sebze, meyve ve süs bitkileri incelendi ve öğrenciler tarafından hazırlanan harçlar içerisine mavi sümbül soğanları dikilerek atölye çalışmaları tamamlanmıştır.  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN