AİSYEM Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta temel bilimlerin ülkemiz ve dünyadaki önemini vurgulayan Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, temel bilimler ile kimya, teknoloji ve toplum arasındaki ilişki, kimyanın sınırları ve çevre konu başlıklarında bir sunum gerçekleştirdi.
Kimyagerliğin TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında açıklanan Türkiye’deki en itibarlı meslek grupları içerisinde yer alamadığına değinen Prof. Dr. Bekir Çetinkaya; artık gençlerin öncelikli olarak iş seçimlerinde “iyi bir ücret”, “iş garantisi”, “iş güvenliği” şartlarını aradığını belirtti. Temel bilimlerin teknoloji ile etkileşimli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çetinkaya, bilim ve teknolojiyi meyve veren bir ağaca benzeterek “Temel bilimler bu ağacın köküdür. Uygulamalı bilimler bu ağacın gövdesidir. Teknoloji ise meyvelerdir. Teknoloji bilim üzerine kuruludur. Bilim ise teknolojik ilerlemelerle gelişmektedir.” dedi ve bu yönüyle Kimya, Fizik ve Biyoloji bilimlerinin uygulama alanları hakkında örnekler vererek, temel bilimler olmadan, tıp, mühendislik, çevre gibi daha birçok uygulamalı bilimin gelişemeyeceğine dikkat çekti.
Son olarak Prof. Dr. Bekir Çetinkaya, Kimya ve Çevre ilişkisine değinerek, Kimya’nın bütün bu süreçte suçlu gösterildiği ve basında bu yönde yanlış haberler çıktığını söyledi. Kimyagerlerin, Kimya ve Çevre Mühendislerinin, bir fabrikanın kurulumunda çevreye olan etkilerini dikkate alarak davrandıklarını vurgulayan Çetinkaya, bu yönde gerekli tüm tedbirleri almaya özen gösterdiklerini ifade etti.
Konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Emin Günay'ın Prof. Dr. Bekir Çetinkaya'ya teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.
Doktora Öğrencimize Uluslararası Proje Daveti
Rektörümüz, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Katıldı
15 Temmuz Programında Şehitlerimizi Dualarla Andık
Aydın Sivil Dayanışma Platformu’ndan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e Ziyaret
AYMELEK Derneği Üyeleri, ADÜ Didim Sosyal Tesislerinde Ağırlandı
“Veteriner Mikrobiyolojide Bakteriyel Hastalıklar” Kitabı, Öğretim Üyemizin Editörlüğünde Yayımlandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu