Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, personelimiz ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Üniversitemiz akademik personelinin bilgi birikim ve deneyimlerini paylaştığı “Kendi Değerlerimiz” programına bu kez Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya, Prof. Dr. Nesrin Özsoy, Prof. Dr. Kerim Gündoğdu, Doç. Dr. Esin Acar ve Aymelek Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Yurdagül Altınbaş konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, “İdealist Öğretmen Nasıl Olmalıdır?, Eğitim Sorunu, Öğretmen Rol Model midir? Öğretmenlerde Bulunması Gereken Özellikler, Eğitim Sistemimizde Yaşanan Sıkıntıların Tarihçesi ” konularına açıklık getirdi.
Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin Türk Halk Müziğinin sevilen parçalarını seslendirdiği etkinlikte öğrencilerin performansı büyük alkış topladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, müzik şöleni sunan öğrencilere teşekkür ederek “Kendi Değerlerimiz” programlarının sevilerek takip edildiğini ve en sıkıcı olabilecek konuları keyifli bir şekilde anlatarak geniş kitlelere ulaşmayı başardıklarını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, eğitim konusunun ülkelerin gelişimine doğrudan etkileri olduğunu belirterek Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde gerek PKK gerek FETÖ vb. terör örgütlerine karşı görevlerini icra ederken şehadete yürüyen kamu personellerine Allah’tan rahmet diledi.
Rektörümüzün açılış konuşmalarının ardından kendilerini tanıtan panelistler, sağlıklı bir eğitimin olması gerekenlerini tartıştı.
“Bilgi Toplumunda Öğretmen, Öğretmekten Ziyade Yön Veren Olmalıdır”
Günümüzün bilgi toplumu olduğunu vurgulayan konuşmacılar, günümüz öğretmenlerinin öğreten olmaktan ziyade öğrencilere yön vererek bilgiye nasıl ulaşacaklarını anlatması gerektiğine değindi. Bununla beraber idealist öğretmenin vasıflarını da değerlendiren panelistler, idealist öğretmenin, sorumluluklarının bilincinde ne yaptığını bilen, ülkeye yararlı insanlar yetiştiren, davranışlarıyla öğrencilerine rol model olan, ülke ve millet sevgisini genç nesillere aktaran bireyler olduğunu söyledi.
“Bir Öğrencinin Yetişmesine Kırk Dakika Yetmez”
Öğrencilerin ders zamanları dışında mutlaka kurslara gitmeleri gerektiğinin vurgulandığı etkinlikte, kırk dakikalık ders zamanının öğrencilerin gelişimine yetmeyeceği ifade edildi. Öğrencilerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel gelişimleri için mutlaka kurslara gitmeleri gerektiğini kaydeden eğitimciler, kursların öğrencilerin duygusal gelişimine de katkı sağlayacağının altını çizdi.
“Işık Saçmak İçin Mum Gibi Yanmak Gerekir”
Günümüzde öğretmen yetiştiren okulların teorik bilgileri tam anlamıyla verdiğine, fakat uygulama ve ruh konusunda eksiklerin bulunduğuna işaret eden konuşmacılar, öğretmen olacak kişilerin kendilerini en iyi şekilde donatmaları ve gelecek nesillere yön verebilmeleri için öncelikle kendi gelişimlerini tamamlamaları gerektiğini, Mevlana’nın “Işık Saçmak İçin Mum Gibi Yanmak Gerekir” sözüyle anlattı.
“Öğretmen Rol Model Olmalıdır”
Öğretmenlerin her öğrenciye eşit mesafede yaklaşması gerektiğine değinen panelistler, öğretmenlerin öğrencilerinin gözünde rol model olduklarını ifade etti. Bununla beraber dünya konjonktüründe grup çalışması en kötü olan ülkelerden birinin de ülkemiz olduğu gerçeğinden yola çıkarak; grup çalışmalarının sevgi, saygı ve hoşgörüyü beraberinde getirdiği, öğretmenlerin de bu erdemleri genç kuşaklara aktaran rol modeller olması gerektiği vurgulandı.
“Eğitim Sistemimizi Yabancı Boyunduruğundan Kurtarmalıyız”
İkinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkemizin eğitim sistemini yeniden yapılandırmak için çağrılan uzmanların eğitim sistemimizin içini boşalttıklarını anlatan konuşmacılar, eğitim sistemimizin tekrar düzelmesi için yabancı boyunduruğundan kurtarılması gerektiğini, milli eğitim sistemi yapılandırılırken eğitimcilerin görev almasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.
Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katkılarından dolayı öğretim üyelerimize teşekkür belgelerini vermesiyle son buldu.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu