Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Vali Yavuz Selim Köşger, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte konuşmacı olarak Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkez Müdürü Doç. Dr. Özlem Erel, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Özkan, Ebelik Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Şeker, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Öğr. Gör. H. İlker Özdemir yer aldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cavit Bircan, günümüzde geleneksel tıp giderleri ve modern tıp giderlerinin neredeyse birbirine yaklaştığını, insanların modern tıp ile birlikte geleneksel tıp alanlarına da yöneldiklerini ifade etti.
Eskiden sağlıkta dünyanın gerisinden gelirken geleneksel tıp alanında Sağlık Bakanlığının hızlı davranarak dünya ile aynı anda Türkiye’de de Geleneksel Tıp yöntemlerinin 14 tanesine izin verdiğini belirten akademisyenler, bu yöntemleri, “Akupunktur, Sülük, Mezoterapi, Hipnoz, Kupa uygulaması (Hacamat), Fitoterapi, Refleksoloji, Homeopati, Osteopati, Ozon, Apiterapi, Proloterapi, Larva, Müzikterapi” olarak açıkladı. Geleneksel Tıpta izin verilen 14 farklı alanda eğitimin ve eğitim sertifikasının sadece doktorlara verildiğini ifade eden konuşmacılar, geleneksel tedavi yöntemlerinde genel amacın insanların düşüncelerinin daha olumlu olmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Doğum öncesi hamile kadınlara hipnoz tedavisi uygulayarak hastaların doğum sıkıntılarını aşmalarını, gevşemelerini ve kendini doğumun ağrısına, sancısına değil de; doğum sonrası bebeğini kucağına aldığında hissettiği veya hissedeceği mutluluğa odakladıklarını belirten akademisyenler, böylelikle hastaların daha sıkıntısız bir doğum yaptıklarını dile getirdi. Hacamat olarak adlandırılan Kupa uygulaması ve akupuntur tedavisi ile hastaların ağrılarından kurtulmalarının sağlandığına da dikkat çekilen programda, bu yöntemlerin hastaların kan akışını düzenlediği, romatizmal ve ağrılı hastalıklarda akupuntur ve hacamat tedavilerinin etkili bir yöntem olduğu belirtildi.
“Alternatif Tıpta Kullanılan Bitki Yağlarının Birçoğu Sahte”
Günümüzde bitkilerle tedavi yönteminin su götürmez gerçek olduğunu ve insanların hastalandıklarında alternatif olarak bitki çaylarına yöneldiklerinin altını çizen hekimler, bu sektörde aktarların denetlenmesi gerektiğini, denetimsiz satılan birçok bitki ve bitki yağının sahte olduğunu vurguladı. Yasemin ve Menekşe yağının çok zor elde edildiğini ve fiyatlarının 15 bin dolar olduğunu belirten konuşmacılar, bu meblağlardaki bir ürünün aktarlarda pazarlanmasının pek mümkün olmadığını söyledi.
Konuşmacılar, Türkiye’de geleneksel tıbba bakışımızın hala değişmediği ve bu bakış açısının değişmesi gerektiğini vurguladı.
Soru – cevap bölümüyle son bulan etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu