Temel amaçlarının, hem unutulmakta olan bir yiyeceği yeniden hatırlatmak hem de yiyeceği daha geniş kitlelere farklı trendlerle ulaştırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, ‘’Bu şekilde somut olmayan kültürel mirasın da yaşatılmasına katkıda bulunacak ve farkındalık oluşturulabilecektir. Geleneksel olarak evlerde yapılan Kaşopita’yı deneysel mutfak çalışması ile glütensiz bir şekilde üretip çölyak hastalarının tüketebilecekleri “Kaşopita Krakeri” reçetesini geliştirdik.’’ dedi.
Sağlıklı bir atıştırmalık olarak nitelendirdikleri Kaşopitayı, çocukların da rahatlıkla tüketebileceğini belirten Öğr. Gör. Kalkan, hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeden raf ömrü ölçülmeye çalışılan ve market formu için özellikle ürünün daha değerli olabilmesi ve taklitlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla bir patente sahip olması gerektiğini söyledi.
Diş Hekimliği Fakültesi 7. Dönem Mezunlarını Uğurladı
Veteriner Fakültesinde Gri Balıkçıl Yolculuğu: Özel Öğrencilerden Anlamlı Ziyaret
Doğa Bilimlerinde Üniversitemiz Akademisyenlerinden TÜBİTAK 1002 Destekli Öncü Proje
Öğretim Üyemiz, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Öğrencilerle Buluştu
ADÜ Dergi’nin 8. Sayısı Yayımlandı
ADÜ Anaokulunda Mezuniyet Coşkusu: Minikler Kep Attı
Mühendislik Fakültesi 2024-2025 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu