Temel amaçlarının, hem unutulmakta olan bir yiyeceği yeniden hatırlatmak hem de yiyeceği daha geniş kitlelere farklı trendlerle ulaştırmak olduğunu ifade eden Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, ‘’Bu şekilde somut olmayan kültürel mirasın da yaşatılmasına katkıda bulunacak ve farkındalık oluşturulabilecektir. Geleneksel olarak evlerde yapılan Kaşopita’yı deneysel mutfak çalışması ile glütensiz bir şekilde üretip çölyak hastalarının tüketebilecekleri “Kaşopita Krakeri” reçetesini geliştirdik.’’ dedi.
Sağlıklı bir atıştırmalık olarak nitelendirdikleri Kaşopitayı, çocukların da rahatlıkla tüketebileceğini belirten Öğr. Gör. Kalkan, hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeden raf ömrü ölçülmeye çalışılan ve market formu için özellikle ürünün daha değerli olabilmesi ve taklitlerinden ayırt edilebilmesi amacıyla bir patente sahip olması gerektiğini söyledi.
İktisadi İşletmeden Araştırma Üniversitesi Hedefini Destekleyen Stratejik Yatırımlar
Üniversitemiz Tarafından Düzenlenecek Bilim Şenliği İçin Hazırlıklar Sürüyor
Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Rektörümüzden Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin’e Nezaket Ziyareti
Üniversitemiz Merkez Kampüsü’nde Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor
Yeni Poliklinik ve Laboratuvar Binası Projesinde Saha Çalışmaları Başladı
Rektörümüz, Turizm Fakültesinin Akademik ve İdari Personeli ile Bir Araya Geldi
Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Üstlendiği Kitap Yayımlandı
Üniversitemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi Gerçekleştirildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu