Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Sibel Karasulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Yasin Özdemir’in panelist olduğu etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter Yardımcımız Göksel Baran, personelimiz ve öğrenciler katılım gösterdi.
Panel öncesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Kadına Şiddete Hayır” yazılı pankartlarla düzenlenen sergi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak tarafından açıldı. Kadına şiddetin, pankartlara yazılan sözlerle dikkat çekildiği sergi, katılımcıların beğenisini topladı.
“Kadına Şiddete Hayır” konulu videonun izlenmesinin ardından konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, herkesin her yerde şiddete maruz kalabileceğini söyleyerek toplumumuzda yansıtılmayan şiddetin varlığına değindi. Yrd. Doç. Dr. Can, “Kol kırılır yen içinde kalır, mantığıyla dillendirilmeyen şiddet de söz konusu. Şiddet, insan haklarının ihlalidir. Cinsiyete dayalı eylemdir. Özgürlükten yoksun bırakmadır.” dedi. Türkiye’de kadına yönelik şiddeti verilere göre aktaran Can, şiddetin boyutunun, bilinenden çok daha fazla olduğuna dikkat çekti. Şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarda kadın sığınma evlerinin ve görsel medyanın önemine de değinen Ayten Can, “Sevdiğinin yanında olan erkek kılıbık değil, kalbi ılık erkektir.” diyerek konuşmasına son verdi.
Okt. Sibel Karasulu toplumdaki kadına yönelik ayrımcılığa ve eşitsizliklere değinerek, kadının eğitimdeki, siyasetteki, ekonomideki yerinden ve öneminden bahsetti. Toplumumuzdaki eşitsizliği, Dünyanın farklı bölgelerindeki cinsiyet ayrımcılığından örnekler vererek açıklayan Karasulu, töre cinayetleri, kadın istihdam oranının düşüklüğü konularında da bilgiler verdi.
Yasin Özdemir ise çocuklara yönelik cinsel istismarları bilimsel verilerle anlatarak, Türkiye’deki konuyla ilgili davalara değindi. Kadınların seslerini duyurma imkanı bulmalarına karşın, çocukların haklarını arayabilmelerinin zorluğuna işaret eden Özdemir, çocuklarımızın seslerini duyurma görevinin yetişkinlere düştüğünü, eğitimin bu noktada önem taşıdığını söyledi.
Panele vermiş oldukları katkılardan dolayı Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selvinaz Saçan ve panelistlere teşekkür belgeleri, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak tarafından verildi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu