Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Aydın Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili Reyhan Türkmen ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilirken, proje ekibinden Doç. Dr. Pınar Yengin Sarpkaya, dünyada ve Türkiye’de cam tavan sendromuna ilişkin bir sunum yaptı. Sunumda küresel ölçekte ve Türkiye ölçeğinde kadınların üst düzey yönetim pozisyonlarındaki temsil oranlarından örnekler verildi. Bu oranlardan hareketle ülkemizde ve diğer ülkelerde kadının statüsü ele alındı. Kadınların güçlendirilmesi ve yükselmeleri önündeki engeller dinleyiciler ile paylaşıldı. Bu engellerle mücadele konusunda geliştirilebilecek stratejilere ilişkin bilgi verildi. Proje ekibinden Arş. Gör. Burcu Altun tarafından sırasıyla Projenin 1. Fikri Çıktısı Durum Analizi Raporu, 2. Fikri Çıktısı Cam Tavan Eğitim Programı ve 3. Fikri Çıktısı Cam Tavan Mentorluk Programı katılımcılara tanıtıldı.
Toplantıda, projenin fikri çıktılarının tanıtılmasına ek olarak projenin genel sürecine ilişkin de bilgilendirmeler verilirken, bu kapsamda gerçekleştirilen ulusötesi hareketlilikler ve yaygınlaştırma çalışmaları fotoğraflar eşliğinde dinleyicilerle paylaşıldı. Toplantının son oturumunda gerçekleştirilen etkinlikte daha önce karşılaştıkları, yaşadıkları ya da gözlemledikleri cam tavan sendromuna ilişkin deneyimlerini yazılı olarak ifade eden katılımcılar, daha sonra bu deneyimlerini sözlü olarak grup içerisinde paylaştı. Ardından, cam tavan sendromu ile mücadele yolları ve cam tavan sendromuna ilişkin farkındalığın yurtta ve dünyada artırılmasına ilişkin neler yapılabileceğine yönelik önerilerini sözlü olarak paylaştılar.
Projenin Kapanış Toplantısı Eğitim Fakültesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
Projenin altıncı ulusötesi toplantısı olan kapanış toplantısı, 20-21 Kasım 2019 tarihlerinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
İki gün süren toplantının birinci gününde ortaklar, 5. Ulusötesi Proje Toplantısından bu yana gerçekleştirdikleri etkinlikleri paylaştı. Bu çerçevede her ortak projeye ve projenin yaygınlaştırılması sürecine ilişkin gerçekleştirilen etkinlikler tanıtıldı. Bu aşamada ortaklar; kurum içinde ve dışında ne gibi yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, projeyi hangi platformlarda duyurduklarını, bütçelerini nasıl kullandıklarını örneklerle sundu. Her ortak, projenin devam eden mentorluk süreci ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Bu kapsamda daha önce projenin üçüncü fikri çıktısı kapsamında yetiştirilen mentorların mentilerine nasıl rehberlik ettiklerine, bu süreçte onlarla ne gibi paylaşımlarda bulunduklarına ilişkin hazırlamış oldukları raporlar değerlendirildi. Projenin iki yıllık sürecinin değerlendirildiği oturumda, projenin güçlü ve zayıf yanları, fırsatları ve tehditleri masaya yatırıldı. Projenin fikri çıktıları ve bu çıktıların etkileri üzerinde paylaşımlarda bulunuldu. Daha sonra projenin yönetimi ile ilgili olarak yapılan değerlendirmeler çerçevesinde proje bütçesi, proje yaygınlaştırma faaliyetleri, projenin yaygın etki çalışmaları, ulusötesi toplantılar ve tüm etkinliklerin belgeleri üzerinde bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.
İki yıl süren projenin uygulama süreci Aralık 2019’da tamamlanacak ve Proje Sonuç Raporu Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulacak.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu