Proje kapsamında Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Bosna, Arakan ve Afganistan olmak üzere altı ülke detaylı bir şekilde incelenecek. Bu ülkelerin kültürel ve tarihsel özellikleri üzerinden İslam coğrafyasının zenginliği ve çeşitliliği ortaya konulacak. Aynı zamanda, bu bölgelerin işgal girişimleri ve bağımsızlık mücadeleleri ele alınarak toplumsal yapı ve kültürel miras hakkında derinlemesine bir anlayış kazandırılması hedefleniyor.
Proje süresince Atölye Çalışmaları, Resim Sergisi, Kitap Tahlilleri, Konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerinin farklı kültür ve toplumları anlama, değerlendirme ve karşılaştırma becerileri geliştirilecek; araştırma, veri toplama ve analiz yapma konularında pratik kazanımlarına ulaşmaları sağlanacak.
Projenin, İslam coğrafyasının tarihsel derinliği ve kültürel mirasına yönelik farkındalık oluşturması ve bu alanda yapılacak ileriki çalışmalara referans olması bekleniyor. Ayrıca, öğrencilerin kültürel çeşitlilik ve tarih bilinci konularında düşünmelerini teşvik etmesi projenin önemli çıktılarından biri olacak.
Projenin hedef kitlesini Üniversitemiz öğrencileri oluşturmakta olup, atölye çalışmalarının 30 öğrenci ve diğer etkinliklerle birlikte yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Projede yer almak isteyenler öğrenciler için başvuru linki:
Öğrencimiz, Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonası’nda Üçüncü Oldu
Çine MYO Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı Öğrencilerinden Teknik Gezi
Veteriner Fakültesi 2024-2025 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu