Protokole, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban ile İlimizin gıda, inşaat ve makine sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.
Etkinlikte yaptığı konuşmada Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İntörn Mühendislik uygulamasının Ülkemizde sadece birkaç üniversitede hayata geçirildiğini dile getirerek bu uygulamayla Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin pratik eğitimlerini saha eğitimleri ile pekiştireceğini söyledi. Prof. Dr. Bircan “Bu projeyle öğrencilerimiz, bir dönem eğitimlerini İlimizin önde gelen sanayicilerinden alacak. Çalışkan öğrencilerimizin ödüllendirildiği bir sistem olarak düşündüğümüz protokol, zamanla Mühendislik Fakültesinin diğer bölümlerine de uygulanacak. Bununla beraber öğrencilerimiz saha deneyimlerini akademisyenlerimizin denetiminde gerçekleştirecek. Umarım bu protokol Ülkemize, İlimize ve Üniversitemize hayırlı olur.” dedi.
Rektör Yardımcımız ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin zorunlu staj gördüklerini fakat bu protokolün stajla bir ilgisinin olmadığını vurgulayarak, öğrencilerin yarım dönemlik eğitimlerini firmalardan alacağını ve notlarının bir kısmını firmaların vereceğini belirtti. Öte yandan bu proje kapsamında öğrencilere Yükseköğretim Kurulu tarafından asgari ücretin 3 te 1’i oranında ücret ödeneceğinin altını çizen Prof. Dr. Kırnak, “ Bu proje yeni bir uygulama olup ilerleyen zamanlarda Elektrik – Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerimizi de projeye dahil edeceğiz. Öğrencilerimizin daha donanımlı ve alanında yetkin mühendisler olabilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.
Firma yetkililerinin proje kapsamındaki sorularını yanıtlayan Rektörümüz, Üniversitemizde ilk defa bu kadar fazla sayıda sanayici ve iş dünyası temsilcisini ağırladıklarını vurguladı. Firma yetkilileri de protokolden duydukları memnuniyeti ifade ederek sahada çalışacak nitelikli mühendislere ihtiyaç duyduklarını anlattı.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, firmalarla tek tek İntörn Mühendislik Protokolünü imzaladı. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Protokol imzalanan firmalar:
Çelik Makina İmlt. İnş. Taah. ve Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti, Haus Makina San. Tic. Aş, Alpler Ziraat Aletleri San. ve Tic. Aş, OKT Traıler San. Tic. Ltd. Şti, OSP Demir Çelik San. ve Tic. Aş, Polat Group Redüktör San. ve Tic. Aş, Polat Makina San. Tic. Aş, Söktaş Dokuma İşletmeleri San. ve Tic. Aş, Astaş Çelikkapı San. Tic. Aş, Peksa Profil San. Tic. Aş, Uzay Mühendislik, Tralles Yapı Denetim Ltd. Şti, SRB Mimarlık Müh. İnşaat Taahhüt Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti, AS Beton Yapı Müh. Nak. İnş. San. Tic. Aş, Sibaş Gıda San. ve Tic. Aş, Keçicik Süt Ve Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Gabay Gıda Dış. Tic. San. Aş, Megalab Mühendislik Gıda Danışmanlık Denetim Laboratuvar Hizmetleri Tic. Ltd. Şti, Adalab Gıda Tarım Laboratuvar Hizmetleri İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti, Zer Zeytincilik Tarım Ürünleri Gıda San. ve Tic. Aş, Nar Gıda Maddeleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Osman Akça Tar. Ür. İth. İhr. San. ve Tic. Aş.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu