Hüsem Dede Ocağı Yayımlandı

25.01.2019
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Işık ve Ezgi Aydın tarafından kaleme alınan ‘Hüsem Dede Ocağı’ adlı kitap yayımlandı.

Günümüzde halk arasında etkinliğini koruyan ocak etrafında oluşmuş kültün halkbilimsel ve antropolojik analizini içeren kitap, alanında ilk kez uygulanan metotlarla birçok ocak çalışmasına rehber özelliği taşıyor. Türklerin inanç dünyasında önemli bir yer tutan ocak kavramını, 13. yüzyılda yaşayan ve kendi adıyla anılan bir ocak kuran Hüsem Dede üzerinden ele alan kitapta, Hüsem Dede Türbesi’nin yöre halkı tarafından şifa merkezi olarak görüldüğünden de bahsediliyor. Halen canlılığını koruyan bu inanç ve irfan merkezi hemen hemen her gün başka şehirlerden gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Kitap bu süreçleri ulaşılabilecek en eski kaynaktan günümüze kadar açıklayarak anlatması bakımından değerli görülmekte.