Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleştirilen, yoğun katılımın gözlendiği seminere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Üniversitemizin, Aydın’ın ve Aydın ticaretinin gelişmesine verdiği katkıya değinerek, “Bizimle el ele kol kola yürüyen başta Üniversitemize ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ederim.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından ‘Herkesten Önce Görmek’ başlıklı sunumuyla izleyicilere seslenen İzgören, insanlık tarihinden 1950 yılına kadar üretilen bilginin, 1950- 2000 yılları arasında üretilen bilgiden az olduğunu belirterek, günümüzde bilgi ve veri dolaşımının inanılmaz büyüklükte olduğuna dikkat çekti. Bilgiye ulaşmanın, okumanın önemine değinen İzgören, Türkiye genelinde 400 bin kahvehane bulunmasına karşın 1 413 halk kütüphanesi bulunduğunu söyleyerek Hitler’in yardımcısı Goebbels’in “Yalan yoktur az tekrar vardır, okumayan insanlara her şeyi inandırırsınız.” sözünü hatırlattı.
Fatih Sultan Mehmed’in dört dil bilen, öğrenmeyi ilke edinmiş, her muharebeden sonra rakip genarellerden savaşla ilgili fikirlerini alarak her daim bilgisini artıran bir padişah olduğunu belirten İzgören, öğrenmenin ve yeni fikirler edinmenin, çok büyük fetihleri ve zaferleri sağlayabileceğine vurgu yaptı.
Konuşmasına hayal gücünün öneminden bahsederek devam eden İzgören, geçlerin hayal gücünün ortaya çıkarılmasının desteklenmesinin gerektiğini belirterek, genç yazılımcıların başlangıçta küçük gibi görünen fikirlerinin, Dünya’nın kullandığı ve ticari değeri yüksek ürünlere dönüşmesi sürecinin, Ülkemiz eğitim sisteminde de uygulanması gerekliliğine dikkat çekti.
Ülkemizde ve Dünya’daki başarılı girişimcilik uygulamalarından örnekler veren İzgören, değişen Dünya’da, değişen trendlere ve insan ihtiyaçlarına cevap veren firmaların ayakta kaldığını, aynı işi aynı şekilde yapanların, bu değişime dayanamayarak silinip gittiğini belirtti.
Anadolu’nun çeşitli yerlerinde konferans ve seminer verdiklerini, gittikleri hiçbir yerde kendilerine, etnik kökenleri ve inançlarının sorulmadığını belirten İzgören, “Bize sadece yabancı mısınız?, Kalacak yeriniz var mı?, dediler. Bu Ülkeyi ayakta tutan işte budur.” dedi.
Konferansın sonunda, iki dinleyiciye kitap hediye eden İzgören’e, konferansın bitiminde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından teşekkür belgesi ve çiçek verildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu