Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aslan Karakul’un yürütücülüğünde gerçekleşen projeye, 2-6 ve 9-13 Ağustos 2021 tarihlerinde 2 dönemde, 7 bölgeden, 47 ilden, 48 okulöncesi-ve ilköğretim birinci ve ikinci kademe öğretmenleri katılımcı olarak kabul edildi.
Eğitimler süresince doğayı ve yaşamı anlamlandırmada farklı bakışın ve alımlamanın önemine yer veren sunumlar yapıldığını belirten Doç. Dr. Songül Aslan Karakul, “Eğitimciler ve katılımcılar tarafından gösterge çözümlemeden gösterge oluşturmaya varan bir süreç deneyimlendi. Katılımcılar eğitmenlerin yönlendiriciliğinde, Doğal bilimlerin verilerini kullanarak doğayı tanıma, göstergebilimin yöntemini kullanarak doğanın (yaşamın) bize vermeye çalıştığı mesajları çözümleme ve sanat yoluyla da doğanın temsilcisi olacak nesnelere dokunma ve böylece derin yapılarında gizledikleri anlamı yakalama çabası gösterdiler.” dedi.
Evrensel Bir Çalışmayı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Aydın’da Başlatmış Olmanın Gururunu Taşımaktayız
Projede Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çerçevesinde göstergebilim yönteminin sosyal bilimler ve doğal bilimler alanlarında kullanımına yönelik uygulamalı etkinlikler gerçekleştirildiğini vurgulayan Doç. Dr. Songül Aslan Karakul, “Doğal Bilimler ışığında Latmos, kaya resimleri ve bu bölgedeki doğal göstergelerden yola çıkılarak gösterge çözümlemeleri yapıldı. İkinci bölümde ise göstergebilim yöntemi, doğal bilimlerin verileri ve sanatsal duyarlılıkla inceleme, alımlama, anlamlandırma, modelleme, soyutlama ve simgeselleştirme aşamaları kullanılarak gösterge oluşturma etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu bağlamda, kavramsal sanatın günümüz temsilcilerinden Resim ve Enstalasyon Sanatçısı Ahmet Dilek’in sanat anlayışının özünü oluşturan “iz” teması bu gösterge oluşturma çalışmamızın nesnesini oluşturdu. Dünya’ya açılacak evrensel bir çalışmayı Üniversitemiz ev sahipliğinde Aydın’da başlatmış olmanın gururunu taşımaktayız.” sözleriyle proje hakkında bilgi verdi.
Projede çok sayıda sanatsal ve kültürel ürün elde edildiğini söyleyen Doç. Dr. Songül Aslan Karakul, “2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla, elde edilen sanatsal ürünlerin sanatçı tarafından enstalasyonunun yapılacağı ve ilk olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde arkasından da ADÜ AKM Sergi Salonunda tüm ADÜ’lülerin beğenisine sunulacağı serginin hazırlıklarına başlandı. Proje etkinlikleri yaratıcı drama, yoga, antik dönem oyuncak ve zeka oyunları yapımı ve “Latmos’a Rahmet Geldi’” tiyatro oyunuyla desteklendi. Göstergebilim Işığında Latmos’ta Doğa, Kültür ve Yaşam Üçgeni: Doğayla Bağını Yeniden Kur!” başlıklı projemizin başarılı bir biçimde gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederim.” dedi.
Proje Yürütücüsü ben Doç. Dr. Songül Aslan Karakul, Sanatçı Ahmet Dilek ve Proje Yöneticisi Prof. Dr. Mesut Kırmacı olarak Proje ekibimiz: Dr. Öğr. Üyesi Mithat Evrim Demir, Öğr. Gör. Gözde Aslan, Uzm. Öğr. Umut Işık; Eğitmenlerimiz: Prof. Dr. V. Doğan Günay, Prof. Dr. Ruken Akar Vural, Prof. Dr. Sultan Baysan, Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya, Doç. Dr. Gökhan Aksu, Doç. Dr. Erdoğan Aslan, Doç. Dr. Metin Armağan, Doç. Dr. Özlem Tütüncüler Bircan, Doç. Dr. Barış Semiz, Dr. Öğr. Üyesi Murat Kalelioğlu, Öğr. Gör. Gözde Erkan, EKODOSSD Başkanı Bahattin Sürücü, Oyuncakçı Dede Erkan Atalı, Yoga Öğreticisi Demet Yeşilbaş ; Sağlık görevlimiz Sakine Atmaca; Rehberlerimiz: Arş. Gör. Z. Hande Akata, PhD. Uğur Çatak, Öğr. Gör. Gültekin Baysal, Öğretmen Hasan Basri Özcan, Öğrencilerimiz Elif Öztürk ve İbrahim Doğa Kırmacı’ya projenin gerçekleştirme aşamasındaki değerli katkıları için teşekkür ederiz .
Ziraat Fakültesi Görkemli Bir Törenle Mezunlarını Uğurladı
Hemşirelik Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Yemin ve Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
TÜBİTAK 1001 Projesinin Tanıtımı ve Eğitim Atölyesi Gerçekleştirildi
Lise Öğrencilerinden Ziraat Fakültesine Ziyaret: Bilim ve Doğa ile Dolu Bir Gün
Üniversitemiz Akademisyenine Uluslararası Kongreden Ödül
Yaşlı Bakım Programı Öğrencilerinden 19 Mayıs’a Özel Moral Pikniği
Veteriner Fakültesi Öğrencileri “Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı” Adlı Tiyatro Oyununu Sahneledi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu