Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam” Programıyla Öğrencilerimiz ve İlimizin Önemli Sanayi Kuruluşları Bir Araya Geldi

10.01.2024
Üniversitemiz ev sahipliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen “Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam” adlı program, 10 Ocak 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Aydın’ın önde gelen firmaları ile Üniversitemiz öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, iş insanları, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi ve sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, son 3 yıldır dijital dönüşüm konusunda çalışmalar yürütmektedir. Stratejik öncelikler arasında yer alan bu programın amacı, uluslararası  alanda rekabet gücünü dijital dönüşümle birlikte verimliliği artırmak ve bunlarla ilgili hızlandırıcı projeler üretmektir. Bunun için de yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen bu program sayesinde bir istihdam programı başlattık. Programın istihdam alanında sizler için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum.” dedi. 

Programda öğrencilerle bir araya gelen Çağdaş Cam San. ve Tic. A.Ş, Inovmak Makine San. ve Tic. A.Ş, Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş, OKT Trailer, OSP Demir Çelik A.Ş, ORGE Grup A.Ş, Polat Group Mak. San. ve Tic. A.Ş, QUA Granit, Wood Art Ecxlusive firmalarının yetkilileri, firmalarının tanıtımını yaparak ve çalışmaları hakkında bilgilendirme bulundu. Yenilikçi ve kaliteli çözümleriyle sektöründe öncü bir rol üstlenerek müşteri memnuniyetinin odak noktalarında yer aldığını belirten firmalar, misyonlarının sürdürülebilir ve değer yaratan çözümler sunarak sektörde fark yaratmak, güvenilirliği, yeniliği ve kaliteyi ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Akıllı fabrika, modern teknolojileri ve dijitalleşmeyi kullanarak üretim süreçlerini optimize eden bir endüstriyel yaklaşım ile otomasyon gibi ileri teknolojileri entegre ederek üretim verimliliğini artırmayı, maliyetleri düşürmeyi ve daha esnek üretim yöntemlerini benimsediklerini belirten firmalar; üretim ekipmanları arasında iletişim kurabilen, süreçleri izleyebilen ve verileri anlık olarak analiz edebilen bir altyapı oluşturarak daha hızlı kararlar alınmasını sağlayarak üretim süreçlerinin daha etkili kullanımı ile ilgili faktörlerle ilgili bilgi verdi.

Bireylerin teknolojiyi anlama, kullanma ve değerlendirme yeteneğini ifade eden teknoloji okur yazarlığının öneminin de vurgulandığı programda,  dijital ortamda bilgi arama, eleştirel düşünce, veri güvenliği, gizlilik bilinci, kariyer olanakları gibi konulara da değinildi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN