Aydın’ın önde gelen firmaları ile Üniversitemiz öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, iş insanları, akademik personel ile öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi ve sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, son 3 yıldır dijital dönüşüm konusunda çalışmalar yürütmektedir. Stratejik öncelikler arasında yer alan bu programın amacı, uluslararası alanda rekabet gücünü dijital dönüşümle birlikte verimliliği artırmak ve bunlarla ilgili hızlandırıcı projeler üretmektir. Bunun için de yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen bu program sayesinde bir istihdam programı başlattık. Programın istihdam alanında sizler için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum.” dedi.
Programda öğrencilerle bir araya gelen Çağdaş Cam San. ve Tic. A.Ş, Inovmak Makine San. ve Tic. A.Ş, Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş, OKT Trailer, OSP Demir Çelik A.Ş, ORGE Grup A.Ş, Polat Group Mak. San. ve Tic. A.Ş, QUA Granit, Wood Art Ecxlusive firmalarının yetkilileri, firmalarının tanıtımını yaparak ve çalışmaları hakkında bilgilendirme bulundu. Yenilikçi ve kaliteli çözümleriyle sektöründe öncü bir rol üstlenerek müşteri memnuniyetinin odak noktalarında yer aldığını belirten firmalar, misyonlarının sürdürülebilir ve değer yaratan çözümler sunarak sektörde fark yaratmak, güvenilirliği, yeniliği ve kaliteyi ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.
Akıllı fabrika, modern teknolojileri ve dijitalleşmeyi kullanarak üretim süreçlerini optimize eden bir endüstriyel yaklaşım ile otomasyon gibi ileri teknolojileri entegre ederek üretim verimliliğini artırmayı, maliyetleri düşürmeyi ve daha esnek üretim yöntemlerini benimsediklerini belirten firmalar; üretim ekipmanları arasında iletişim kurabilen, süreçleri izleyebilen ve verileri anlık olarak analiz edebilen bir altyapı oluşturarak daha hızlı kararlar alınmasını sağlayarak üretim süreçlerinin daha etkili kullanımı ile ilgili faktörlerle ilgili bilgi verdi.
Bireylerin teknolojiyi anlama, kullanma ve değerlendirme yeteneğini ifade eden teknoloji okur yazarlığının öneminin de vurgulandığı programda, dijital ortamda bilgi arama, eleştirel düşünce, veri güvenliği, gizlilik bilinci, kariyer olanakları gibi konulara da değinildi.
Doktora Öğrencilerimize, TÜBİTAK'tan 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Desteği
Öğrencimize, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığından Ödül
Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Nazilli MYO’da Kızılay Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi
Gazetecilik ve Yeni Medya Topluluğu, "Spotlight" Filmi ile Gazeteciliği Keşfetti
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu