Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü İlk Öğrencilerini Aldı

14.09.2020
29 Kasım 2017 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla kurulmuş olan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Lisans Programına, 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleştirmiş olduğu 1. ve 2. aşama özel yetenek sınavlarıyla 30 (otuz) öğrenci aldı.

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak ilk kez eğitim öğretim faaliyeti gösterecek olan Geleneksel Türk Müziği Ana Bilim Dalı Geleneksel Türk Müziği Tezli Yüksek Lisans Programı için ise,  10 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı sınavlar sonucunda 9 (dokuz)   öğrenci aldı.

İlk kez öğrenci alacak olmasına rağmen sınavların yoğun bir başvuruyla gerçekleştiğini belirten Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Geleneksel Türk Müziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Mustafa Oner Uzun, lisans ve yüksek lisans birimlerimizin temel hedeflerini aktardı. Uzun, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in destekleriyle ivme skazanan birimlerimiz, ulusal kültürümüzün yapı taşlarından olan Geleneksel Türk Müziğimizin nazarî ve performans birikimine sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde ülkemizi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacı adayları yetiştirebilmeyi hedefliyor.” dedi.