Yeşilçam Kafe sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte Kafe sahibi Halit Emin Güney “Genç İletişimcilere” Türk Sineması’na kısaca niçin ‘Yeşilçam’ denildiğini anlatarak Türk Sinema tarihi hakkında bilgiler verdi.
Geçtiğimiz yaz ‘Bu yaz çocuklarımıza iyi gelecek!’ sloganı ile yola çıkan Üniversitemiz Çocuk Üniversitesi, çocuklar için hem iyi bir gelecek hazırlamaya, hem de keyifli bir yaz sezonu geçirmeye devam ediyor. Çocuk Üniversitesi 3. Dönem öğrencileri, ‘Genç Mühendisler’ programı kapsamında Aydın’da faaliyet gösteren Yeşilçam Cafe’de kahvaltıda buluştu. 54 öğrenci ve 5 eğitimci ile Yeşilçam Cafe’de kahvaltı yapan Çocuk Üniversitesi kafilesine, aynı zamanda Kafe’nin sahibi Üniversitemiz Veteriner Fakültesi öğrencisi Halit Emin Güney, Türk sinema tarihi, Yeşilçam filmleri ve film karakterleri hakkında bilgiler verdi.
“Çocuk Üniversitesi tüm hızıyla devam ediyor”
Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Ömer Kaya, ADÜ Çocuk Üniversitesi uygulaması hakkında bilgiler vererek, çocuklarla farklı etkinlikler yapamaya devam ettiklerini söyledi. Kaya, yaptığı açıklamada, “Adnan Menderes Üniversitesi olarak Çocuk Üniversitesi uygulamasına geçen sene başladık. Başlatmış olduğumuz Çocuk Üniversitesi, bu yaz da tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimlerimiz dört farklı bölümden oluşuyor. ‘Genç Doktorlar’, ‘Genç İletişimciler’, ‘Genç Mühendisler’ ve ‘Doğa Dostu Gençler’ olmak üzere. 6-14 yaş arası tüm çocuklarımızı Üniversitemize kaydediyoruz. Çocukların burada aldıkları eğitimlerin tamamı akademisyenlerimiz tarafından veriliyor. Çocukların sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve akşam yemekleri üç öğün olmak üzere düzenli şekilde veriliyor. Çocuklarımıza servis imkanımız var. 2 hafta süren bu programımızın sonunda çocuklara Rektörümüz Cavit Bircan tarafından sertifikaları veriliyor” dedi.
Genç İletişimciler Yerşilçam’da Sinema Tarihini Yaşadılar
Çocuklarla birlikte güzel bir etkinlik yaptıklarını ifade eden ADÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Ömer Kaya, “Aydın’da hizmet veren Yeşilçam Cafe, görünüşü ve hizmet kalitesi olarak Türk sinema tarihi ile alakalı konsepte sahip. Bu şekilde çok farklı bir hizmet veriyor olması dikkatimizi çekti. Kafenin sahibi Halit Bey ile de görüşüp, çocuklarımızı burada hem kahvaltı yapmalarını hem de Türk sinema tarihi ile ilgili bilgi almalarını istedik. Çocuklarımız burada kahvaltılarını yaptıktan sonra Kafenin sahibi Halit Güney tarafından çocuklara, Türk sinema tarihi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bununla birlikte de genç mühendisler programı kapsamında mutfaktaki çapraz bulaşma, bakterilerinin ne şekilde ürediği, tüm ürünlerde nasıl dikkat edilmesi gerektiği, ürünlerin ikinci rafta ömrü ve ikinci rafta ne şekilde saklanması gerektiği hakkında alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından bilgiler verildi.” diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Çine MYO Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Öğretim Görevlimizin Kitabı Yayımlandı
Rektörümüz, Çine MYO Akademik ve İdari Personeli ile İstişarelerde Bulundu
Üniversitemizde Akreditasyon Süreci Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Tarafından Çevre Okuryazarlığı Eğitimleri Verildi
Akademisyenlerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Öğrencimiz, Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 54 Kiloda Türkiye Şampiyonu Oldu
Eaquals’dan Yabancı Diller Yüksekokuluna Akreditasyon Danışmanlık Ziyareti
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu