Denizli İl Sağlık Müdürlüğü eğitmeni Paramedik Erdal Tek, dolaşım ve solunum sistemini yeniden çalışır hale getirmek (CPR) için uygulanan yöntemler ile acil müdahalede kullanılan cihazların işlevlerine ve kullanımına, dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek uygulamalı bir eğitim gerçekleştirdi. Erdal Tek, spontan olarak devam eden dolaşım ve solunumun çeşitli nedenlerle ani olarak durması olarak tanımlanan kardiak arrest durumunda; gerekli müdahalelerin doğru, etkin ve zamanında yapılamamasından kaynaklı hastane dışı sağ kalım oranlarının düşük olduğunu belirtti.
Paramedik Erdal Tek, sağ kalım zincirinin önemini vurgularken olay anında ulaşabilecek bir Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) kullanılmasının hücrelerin canlılığının sürdürülmesinde etkin olduğunu ifade etti. Ayrıca eğitimde; yabancı cisimlerle solunum yolları tıkanmış olan hastayı tanıyıp yabancı cismi çıkarmak için gerekli işlemleri uygulamaya yönelik adımlar öğretildi.
Eğitim sonunda, verilen vaka örnekleri ve senaryolar eşliğinde yapılan eğitimin, öğrencilerin bilgilerinin kalıcı olmasında ve motivasyonlarının arttırılmasında etkili olduğu görüldü.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu