Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin’in titizlikle hazırladığı bu çalışma, Osmanlı mutfağına dair ayrıntılı bir değerlendirmeyle başlıyor. Değerlendirmenin ardından yedi başlık (Çorbalar, pilavlar, tatlılar, kebaplar vs.) altında Osmanlı Mutfağının lezzetlerinin yer aldığı doksan tarif bulunuyor.
Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, “Bu mutfağın ihtişamı hem zenginliği hem tutumluluğu hem de pişirilen her şeyin sağlıklı oluşuna dikkat edilişinde yatıyordu. Temel dinamikleriyse geleneksel Türk mutfak kültürü, İslam’ın kabulüyle şekillenen bir diyet biçimi, göçler sebebiyle hissedilen Arap ve İran mutfağının etkisiydi. Ayrıca imparatorluk bünyesinde yaşayan gayr-ı müslim azınlıkların da damak tadından çeşniler karışmıştı bu mutfağa.” açıklamalarında bulunarak Osmanlı Mutfağının çeşitliliği hakkında bilgiler verdi.
Arapça’ya da çevrilen kitapta, kısa bir sürede üç kıtaya hakim olmayı başaran Osmanlıların mutfağının, bir milletler mozaiğini andıran İmparatorluğun yansıması olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
26. Ege Bölge Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Temel Yapay Zeka Eğitimi Tamamlandı
Öğretim Üyemiz Avrupa Birliği Destekli Projede Uzman Olarak Eğitmenlik ve Mentörlük Yapacak
Nazilli İİBF’de “20. Yılında Türk Denetimli Serbestlik Sistemi” Paneli Gerçekleştirildi
“Gençlerle Sürdürülebilir Yaşayan Bir Ekosistem İçin El Ele” Projesi Onaylandı
Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Motivasyon ve Farkındalık Programı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde Hizmet İçi Eğitim Programları Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitapları Yayımlandı
Buharkent MYO ile Buharkent Halk Eğitim Merkezi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bozdoğan MYO Öğrencilerinden Abalıoğlu Balık İşleme Tesisi’ne Teknik Gezi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu