Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin’in titizlikle hazırladığı bu çalışma, Osmanlı mutfağına dair ayrıntılı bir değerlendirmeyle başlıyor. Değerlendirmenin ardından yedi başlık (Çorbalar, pilavlar, tatlılar, kebaplar vs.) altında Osmanlı Mutfağının lezzetlerinin yer aldığı doksan tarif bulunuyor.
Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, “Bu mutfağın ihtişamı hem zenginliği hem tutumluluğu hem de pişirilen her şeyin sağlıklı oluşuna dikkat edilişinde yatıyordu. Temel dinamikleriyse geleneksel Türk mutfak kültürü, İslam’ın kabulüyle şekillenen bir diyet biçimi, göçler sebebiyle hissedilen Arap ve İran mutfağının etkisiydi. Ayrıca imparatorluk bünyesinde yaşayan gayr-ı müslim azınlıkların da damak tadından çeşniler karışmıştı bu mutfağa.” açıklamalarında bulunarak Osmanlı Mutfağının çeşitliliği hakkında bilgiler verdi.
Arapça’ya da çevrilen kitapta, kısa bir sürede üç kıtaya hakim olmayı başaran Osmanlıların mutfağının, bir milletler mozaiğini andıran İmparatorluğun yansıması olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı “Zümrüd-ü Anka Sultan Çelebi Mehmed” Yayımlandı
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizden UEFA C Lisans Kursu’nda Nitelikli Eğitimler
İletişim Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Bağımlılıkla Mücadelede Aile Gücü: Yükümlülere Yönelik Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Geliştirdiği Buluş Faydalı Model Olarak Tescillendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu