Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Bir Aşçının Gözünden Lezzetin Doğduğu Topraklar

18.12.2017
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında düzenlenen “Bir Aşçının Gözünden Lezzetin Doğduğu Topraklar” adlı atölye çalışması ve söyleşi, 13-14 Aralık 2017 tarihlerinde, Yayla Karadeniz Restoran’ın sahibi ve şefi Süleyman Cici’nin katılımıyla gerçekleşti.

Atölye çalışmasının ilk gününde, Süleyman Cici kendi mutfağından karalahana çorbası, hamsili pilav, kuymak, turşu kavurması, karalahana sarması gibi Karadeniz bölgesine özgü yöresel lezzetleri, aşçılık öğrencilerimizle birlikte yaparken, ikinci gün ise aşçılık ve mutfak sanatlarına ilgi duyan öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirildi.

Türkiye'de aşçılık hakkında bilgiler veren Süleyman Cici, mutfak sanatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Cici, mutfaktaki çalışma sisteminden, mutfak personeli seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan, mevsimsel sebze, meyve ve organik tarımın öneminden de bahsetti.

Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından, Davutlar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bertan Akyol’un Şef Süleyman Cici’ye teşekkür belgesini takdim etmesiyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN