Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teknokent için uzun zamandır yapılan çalışmaların sonuçlandığını ve en kısa sürede hizmete girmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Bununla beraber teknokentlerin önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizin Teknokentle birlikte üniversitelerarası başarı sıralamasının olumlu anlamda değişeceğini ve hak ettiği yere teknokentle birlikte ulaşacağını ifade etti. Üniversite - sanayi işbirliğinde en önemli adımların teknokentler aracılığıyla atıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Bircan, “Teknokentin ilimizin ekonomik kalkınmasında lokomotif olacağını vurguladı. Teknokentte faaliyet gösteren vergi mükellefi şirketlerin yazılım ve AR-GE ye dayalı faaliyetlerinden elde ettikleri kazançların, 31 Aralık 2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf olacağını kaydeden Prof. Dr. Bircan, “Teknopark’ta çalışan araştırmacı, yazılımcı ve AR-GE personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri de her türlü vergiden muaftır.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, öğretim elemanlarının Üniversite Yönetim Kurulunun izni ile yaptıkları araştırmaların sonuçlarını ticarileştirmek amacı ile Teknokentte şirket kurabileceğini, kurulu bir şirkete ortak olabileceğini veya bu şirketlerin yönetiminde görev alabileceğini söyledi. Prof. Dr. Bircan, bu vesileyle akademik bilginin ticari bir ürüne dönüşeceğinin altını çizerek Teknokentimizin Üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.
Üniversitemiz Merkez Kampüste kurulması planlanan Teknokent, 32 bin 610 metrekare alana kurulacak. Teknokentler, yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük ve küçük şirketlerin, yeni girişimcilerin ve akademik personelin iyi tasarlanmış uygun bir çalışma ortamı sunan bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelerek üniversite ve sanayi iş birliği sağlayan bir sistem olarak tanımlanıyor. Ayrıca teknokent; bilim ve teknoloji alanındaki buluşları ve gelişmeleri girişimciler ve bilim adamları aracılığıyla, sanayi alanına aktarmak için bir araç olarak görülüyor.
Üniversitemizin önderliğinde kurulacak Teknokent, AR – GE ve inovasyon çalışmalarına zemin hazırlayarak üniversite – sanayi işbirliğinde adımlar atılmasında etkin ve itici bir güç olacak. Bununla beraber ulusal ve uluslararası yatırımcıların aynı çatı altında çalışılabilmesine imkân sunulacak.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu