Seminere, Aydın İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Öznur Özdamar Gıovanis, İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı, İktisat Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinliğe, Aydın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Pehlivan, Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği Üyesi Çimen Mutlu ve Aydın Genç İş Adamları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Nail Nuri Ağaçcı konuşmacı olarak katılırken, konuşmacılar genç girişimcilere deneyimlerini aktardı.
İlk olarak projeyi tanıtan Çimen Mutlu, AB Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi Projesinin Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği tarafından yürütüldüğünü belirtti. Projenin, işletme ve sanayi politikaları konusunda Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin güçlendirilmesini hedeflediği, 15 aylık bir süre içerisinde gerçekleşecek olan projenin 143.000 Euro bütçeye sahip olup Türkiye, Slovenya, Polonya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve İtalya ülkelerinde uygulanacağını ifade etti. Proje sunumunun ardından KOSGEB girişimcilik desteklerinden söz eden Çimen Mutlu, “Bende bir girişimci adayıyım. Eğer bir projeniz var ise sakın yapamam, imkân bulamam demeyin, şu an ülkemizde bu gibi fikirlere destek verilmektedir.” dedi.
Aydın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Pehlivan, Aydın Genç İş Adamları Derneği’nin 1992 yılından günümüze kadar aktif olduğunu ve Aydın’daki ticaretin büyük kısmını dernek üyeleriyle birlikte yürüttüklerini belirterek kendisinin ve çevresinde şahit olduğu girişimcilik örneklerini öğrencilerimizle paylaştı. Pehlivan, “Dünyanın en güzel yerindesiniz. Her türlü imkâna sahipsiniz ve bu imkânları değerlendirmek sizin elinizde bunları değerlendirin.” diye öğütledi.
Son olarak söz alan ve Aydın’ın topraklarının verimliliğini belirten Aydın Genç İş Adamları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Nail Nuri Ağaççı, “Yaşamım boyunca yaptığım her şeyden tecrübe edindim. Süper market açtım, tekstil işine girdim, yağ ticaretiyle uğraştım ama hiçbiri uzun süreli projeler değildi. Yılmadım devam ettim önceki dönemlerde yaptığım hataları da göz önüne alarak adımlarımı daha sağlam atmaya özen gösterdim ve uzun uğraşlar sonucu şu an sahibi olduğum incir firmasını kurdum. Firma olarak genel politikamız kalite peşinden koşmak, çünkü eğer kaliteyi yakalarsanız sizin peşinizden koşarlar. Biz de çok şükür şu an bu amacımızı gerçekleştirmiş durumdayız. Firmamız Aydın ilinin markası haline geldi ve bu durumdan çok mutluyuz.” dedi.
Etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılara, İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı, teşekkür belgesi vererek girişimcilik seminerlerinin önümüzdeki haftalarda devam edeceğini bildirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu