Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Aydın İktisat Fakültesinde Geleneksel Girişimcilik Seminerleri Devam Ediyor

20.03.2017
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi tarafından “Sivil Toplum Diyaloğu Avrupa Birliği Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi Projesi” kapsamında düzenlenen “Girişimcilik Semineri ve Enstitü Günleri”, 14 Mart 2017 tarihinde Aydın İktisat Fakültesi’nde gerçekleşti.

Seminere, Aydın İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Öznur Özdamar Gıovanis, İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı, İktisat Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğe, Aydın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Pehlivan, Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği Üyesi Çimen Mutlu ve Aydın Genç İş Adamları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Nail Nuri Ağaçcı konuşmacı olarak katılırken, konuşmacılar genç girişimcilere deneyimlerini aktardı.

İlk olarak projeyi tanıtan Çimen Mutlu, AB Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi Projesinin Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği tarafından yürütüldüğünü belirtti. Projenin, işletme ve sanayi politikaları konusunda Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin güçlendirilmesini hedeflediği, 15 aylık bir süre içerisinde gerçekleşecek olan projenin 143.000 Euro bütçeye sahip olup Türkiye, Slovenya, Polonya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve İtalya ülkelerinde uygulanacağını ifade etti.  Proje sunumunun ardından KOSGEB girişimcilik desteklerinden söz eden Çimen Mutlu, “Bende bir girişimci adayıyım. Eğer bir projeniz var ise sakın yapamam, imkân bulamam demeyin, şu an ülkemizde bu gibi fikirlere destek verilmektedir.” dedi.

Aydın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Pehlivan, Aydın Genç İş Adamları Derneği’nin 1992 yılından günümüze kadar aktif olduğunu ve Aydın’daki ticaretin büyük kısmını dernek üyeleriyle birlikte yürüttüklerini belirterek kendisinin ve çevresinde şahit olduğu girişimcilik örneklerini öğrencilerimizle paylaştı. Pehlivan, “Dünyanın en güzel yerindesiniz. Her türlü imkâna sahipsiniz ve bu imkânları değerlendirmek sizin elinizde bunları değerlendirin.” diye öğütledi.  

Son olarak söz alan ve Aydın’ın topraklarının verimliliğini belirten Aydın Genç İş Adamları Derneği Danışma Kurulu Başkanı Nail Nuri Ağaççı, “Yaşamım boyunca yaptığım her şeyden tecrübe edindim. Süper market açtım, tekstil işine girdim, yağ ticaretiyle uğraştım ama hiçbiri uzun süreli projeler değildi. Yılmadım devam ettim önceki dönemlerde yaptığım hataları da göz önüne alarak adımlarımı daha sağlam atmaya özen gösterdim ve uzun uğraşlar sonucu şu an sahibi olduğum incir firmasını kurdum.   Firma olarak genel politikamız kalite peşinden koşmak, çünkü eğer kaliteyi yakalarsanız sizin peşinizden koşarlar. Biz de çok şükür şu an bu amacımızı gerçekleştirmiş durumdayız. Firmamız Aydın ilinin markası haline geldi ve bu durumdan çok mutluyuz.” dedi.

Etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuşmacılara, İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı, teşekkür belgesi vererek girişimcilik seminerlerinin önümüzdeki haftalarda devam edeceğini bildirdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN