Jeotermal Enerjinin, dünyada kullanılabilir yenilenebilir enerji alanında çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Cihan Çanakçı, nükleer, kömür gibi enerjilerin potansiyelinin yüksek olmasına rağmen riskinin yüksek olduğunu, jeotermal enerjinin bu anlamda riskinin düşük olduğunu belirtti. Dünyanın kalbinden gelen ısı olarak nitelendirilen Jeotermal Enerji’nin, yeraltından 5000 dereceden geldiğini, yüzeye yaklaştıkça soğuduğunu söyleyen Çanakçı, Jeotermal Enerjinin termal uygulamalarda, ısıtma sistemlerinde ve elektrik santrallerinde kullanılabildiğini belirtti. Dünya var oldukça jeotermal enerjinin var olacağını, bu yüzden yenilenebilir olduğunu, düzgün yönetildikçe sürdürülebileceğini söyledi. Jeotermal enerjinin çevre kirliliğine neden olmayacağına dikkat çeken Çanakçı, bunun önlemler alındığında mümkün olacağını, Türkiye’de hızlı jeotermalleşme ve yatırım sürecinde bunun arka plana atıldığını söyledi. Cihan Çanakçı, dışa bağımlılığı olmayan bir enerji türü olan Jeotermalin, Ülkemizin enerji bağımlılığı düşünüldüğünde kesinlikle iyi bir alternatif olduğuna dikkat çekti. 2008 yılından itibaren hızlı bir jeotermal enerji yarışına girildiğini belirten Çanakçı; seracılık, termal oteller ve elektrik santralleriyle 860 MW’ye ulaştıklarını ifade etti.
Konferansın diğer konuşmacısı Esin Siga ise Jeotermal Enerji üretmede yetişmiş personelin önemine dikkat çektiği konuşmasında, yetişmiş personel eksikliğinden duydukları sıkıntıları dinleyicilerle paylaştı. Kurulan herhangi bir jeotermal santrale yapılan yatırımın, normal şartlarda yaklaşık 40 milyon dolar harcanarak 5 senede karşılığının alındığını belirten Siga, yeterli eğitim almamış ara eleman sıkıntısı yüzünden bu yatırımın karşılığının 10 senede alınabildiğini belirtti. Jeotermal enerji santrallerinde yaşadığı teknik arıza ve kazaları, desteklediği görsellerle anlatan Siga, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında,17 Nisan’da başlayacakları 40 saatlik bir eğitimle Jeotermal Santrallerde çalışmak isteyen katılımcılara destek olacaklarını söyledi.
Sunumların ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Çanakçı ve Siga’ya konferansın sonunda ADÜSEM Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nacak tarafından teşekkür belgesi verildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Öğretim Üyemiz, Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemizde “Weimar Klasik Döneminde Faust ve İrade” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Elemanımızın Kitabı Yayımlandı
Köşk Meslek Yüksekokulunda Kalite ve Akreditasyon Sürecine Yönelik Eğitimler Gerçekleştirildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Nazilli İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Kariyer Etkinlikleri Düzenlendi
Karacasu Memnune İnci MYO’da “Geleceğin Lideriyim” Semineri Gerçekleştirildi
Ziraat Fakültesi Ailesi Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
Çine Meslek Yüksekokulunda İftar Yemeği Etkinliği Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu