Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Akademisyenlerimizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

19.09.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi akademisyenleri, 3 proje ile TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Reşat Sümer, "Plastik Malçların Toprak Su Akışı ve Toprak Fiziksel Özellikleri Üzerindeki Etkisi" başlıklı projesi ile TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Reşat Sümer, doktora sonrası araştırmalarını 9 ay süreyle Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Washington State University'de yürütecek. TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan bu araştırmada, mikroplastik ve biyobozunabilir malçların toprak su hareketi ve toprak fiziksel özellikleri üzerindeki etkileri incelenecek.  Washington State University, QS (Quacquarelli Symonds) Dünya Üniversite Sıralaması'nda 60. sırada yer alıyor.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Kara " Making room for diversity: Agricultural robotics for optimizing distribution in forage legume communities " başlıklı projesi ile TÜBİTAK–2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Kara çalışmasını 9 ay süre ile dünya sıralamasında 91. sırada yer alan Bonn Üniversitesi INRES (The Institute of Crop Science and Resource Conservation)’te gerçekleştirecek. TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan çalışma kapsamında, tarımsal robotik sistemler ve yapay zeka uygulamaları yardımıyla baklagil yem bitkileri tür çeşitliliği açısından rekabet optimizasyonu incelenecek.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Saraçoğlu, "Development of Multi-Level Fruit Catching and Retrieval Platform" başlıklı projesi ile TÜBİTAK–2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Türker Saraçoğlu çalışmasını 6 ay süre ile Kaliforniya-ABD'nde bulunan ve QS (Quacquarelli Symonds)’e göre Tarım ve Orman Bilimleri alanında Dünya sıralamasında 2. sırada yer alan University of California Davis’te yürütecek. TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan çalışma kapsamında, yumuşak dokulu meyvelerin sarsıcı ile hasadına yönelik olarak meyve zedelenmesini önleyecek çok seviyeli tutma platformu geliştirilecek ve arazi denemeleri yapılacak.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN