Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Akademisyenimizin Kitabı Yayımlandı

11.01.2024
Türk Dili Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi Mustafa Erol’un “Cumhuriyet Dönemi Hikâye ve Romanlarında İşgal Acıları (1923-1950)” başlıklı kitabı yayımlandı.

Dört bölümden meydana gelen kitabın; giriş bölümünde, ana hatlarıyla araştırmanın konusu, kapsamı ve yöntemi hakkında bilgi veriliyor. Millî Mücâdele'de İşgal Acıları başlığını taşıyan birinci bölümde, Yunan mezaliminin cereyan tarzı, bu konudaki tespit çalışmaları ve hazırlanan raporlar üzerinde duruluyor.  

Cumhuriyet Dönemi Hikâye ve Romanlarında İşgal Acıları (1923-1950) başlığı altındaki ikinci bölümde, Yunan vahşet ve zulümleriyle ilgili hikâye ve romanlar tek tek ele alınarak bu eserlerin Yunan mezalimi ilgili sahnelerinin tarihî belgeler ışığında değerlendirildi.

Araştırmanın sonuç bölümüne ise buraya kadar elde edilen bilgilerin ışığında, ele alınan hikâye ve romanlardaki mezalim sahnelerinin genel bir değerlendirmesi yapılarak hikâye ve roman yazarlarının Yunan vahşet ve zulümleri karşısındaki tavırlarının özlü bir şekilde  belirlenmesi amaçlandı.

Öğr. Gör. Mustafa Erol, “Bu çalışmanın amacı, 1919-1922 tarihleri arasında vuku bulan Yunan vahşet ve zulümlerini yeniden gündeme getirerek milletler arasındaki kin ve nefret duygularını tekrar alevlendirmek değildir. Amaç, tarihî bir vakıa olan Yunan mezaliminin dönemin hikâye ve romanlarına ne ölçüde yansıdığını saptamak, konunun edebiyata nasıl mal edildiğini belirlemek  ve ulusca yaşanan işgal acıları konusunda bir ibret vesikası olarak farkındalık  oluşturmaktadır.” dedi.

Akademisyenimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN