Dört bölümden meydana gelen kitabın; giriş bölümünde, ana hatlarıyla araştırmanın konusu, kapsamı ve yöntemi hakkında bilgi veriliyor. Millî Mücâdele'de İşgal Acıları başlığını taşıyan birinci bölümde, Yunan mezaliminin cereyan tarzı, bu konudaki tespit çalışmaları ve hazırlanan raporlar üzerinde duruluyor.
Cumhuriyet Dönemi Hikâye ve Romanlarında İşgal Acıları (1923-1950) başlığı altındaki ikinci bölümde, Yunan vahşet ve zulümleriyle ilgili hikâye ve romanlar tek tek ele alınarak bu eserlerin Yunan mezalimi ilgili sahnelerinin tarihî belgeler ışığında değerlendirildi.
Araştırmanın sonuç bölümüne ise buraya kadar elde edilen bilgilerin ışığında, ele alınan hikâye ve romanlardaki mezalim sahnelerinin genel bir değerlendirmesi yapılarak hikâye ve roman yazarlarının Yunan vahşet ve zulümleri karşısındaki tavırlarının özlü bir şekilde belirlenmesi amaçlandı.
Öğr. Gör. Mustafa Erol, “Bu çalışmanın amacı, 1919-1922 tarihleri arasında vuku bulan Yunan vahşet ve zulümlerini yeniden gündeme getirerek milletler arasındaki kin ve nefret duygularını tekrar alevlendirmek değildir. Amaç, tarihî bir vakıa olan Yunan mezaliminin dönemin hikâye ve romanlarına ne ölçüde yansıdığını saptamak, konunun edebiyata nasıl mal edildiğini belirlemek ve ulusca yaşanan işgal acıları konusunda bir ibret vesikası olarak farkındalık oluşturmaktadır.” dedi.
Akademisyenimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu