Yürütücülüğünü ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderlinin yaptığı Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Kalkınma Bakanlığının desteğiyle gerçekleşen projede Türkiye’de finansal okuryazarlık, Türkiye’nin finansal okuryazarlıkta dünyadaki konumu, finansal okuryazarlık kriterleri gibi konular ele alındı.
Kokteyle Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Doç. Dr. Yusuf Kaderli, Doç. Dr. Muhsin Özdemir, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi Investımate 2016 üniversite öğrencileri arası portföy yönetim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi kutlayarak finansal okuryazarlığın günümüz dünyası için önemine değindi. “Rızkın 10’da 9’u ticarettedir.” hadisini anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ticaretin insan hayatının önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti. Şu anda birçok devlet ve şirketin petrol piyasasından çekildiğini ifade eden Rektörümüz Bircan, “Dünyayı iyi okuyun, dünyayı iyi okuyamazsanız buna anlam veremezsiniz.” dedi.
Rektörümüzün konuşmalarının ardından GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata proje hakkında değerlendirmelerde bulundu. Alata, projenin önemine değinerek Türkiye’de orta gelir düzeyinden üst gelir düzeyine geçilemediğini ve kaynaklar yönetilirken sağlıklı kararlar alınamadığını, bu sorunu aşmak için ise finansal okuryazarlık düzeyinin arttırılması gerektiğini vurguladı.
ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli ise yaptığı sunumda, Türkiye’de bireyin finansmanına yönelik yapılan çalışmaların az olduğunu ve bunun üzerine bu alanda çalışmaya karar verdiğini anlatarak özellikle bu alanda ülkemizin gelişmiş ülkelere göre oldukça gerilerde olduğunu vurguladı. Finansal okuryazarlığa sahip olmayan bireylerin finansal ürünleri anlayamayacağının altını çizen Doç. Dr. Kaderli, gelişmiş ülkelerde bireylerin gelirlerinin yüzde 44’ünü hisselere yatırdığını, ülkemizin ise finansal okuryazarlığın çok düşük olmasından dolayı hisselere yatırımın gelişmiş ülkelerin çok gerisinde olduğunu anlattı.
Doç. Dr. Yusuf Kaderlinin konuşmasının ardından sunumunu yapan Doç. Dr. Muhsin Özdemir, finansal okuryazarlık ve proje bulguları hakkında bilgiler verdi. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standart and Poor’s şirketinin finansal okuryazarlık değerlendirme kriterlerini eleştirdi. Özdemir, testteki soruların finansal okuryazarlık tespiti için yeterli olmayacağını savundu.
Etkinlik, konuşmaların ardından düzenlenen kokteyle sona erdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu