Panele, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Gültekin, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Işık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Caner Işık, Halk Kültürünün Ziya Gökalpler, Fuat Köprülüler ile başladığının, kültür emperyalizminin yaşandığı günümüzde ise bu değerlerin yok edildiğinin altını çizdi. Kültürel köklerimize gereken önemi vermemiz gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Işık, “1.Halk Bilimi Günleri, öğrencilerimizin kendi kültürel benliklerine uygun arkeolojik kazılar yaparak, kültür dünyamızdan izleri, temelleri ortaya çıkartma gayretlerinin bir sonucudur. Bu çalışmalar öğrencilerimizin 3 yıllık bir eğitimden sonra hazırlamış oldukları derleme ödevlerinin başarılı olan sonuçlarıdır. 2015 yılında bölümümüzde 54 derleme yapıldı, burada bunlardan 14 tanesi anlatılacak.” dedi.
Dört oturumdan oluşan panelin Oturum başkanlıklarını Öğretim Elemanları Arş. Gör. Kadriye Hayır, Arş. Gör. Ebru Özlem Yılmaz, Arş. Gör. Cihan Doğan, Yasemin Koç yaptı.
Panelde 4.sınıf öğrencileri “Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Uğurlu Köyü Folkloru”, “Şahnalı Köyü Tarihi ve Sancak Hikayesi”, “Sav Kasabası ve Salıncak Başı Geleneği”, “Cumalıkızık Köyü-Gezek-Erfene”, “Kayseri Develi Köy Tarihi”, “Muğla Köyceğiz Otmanlar Köyü Tarihi ve Festivaller”, “Koçarlı Dede Köy Tarihi”, “Süryaniler”,” Ocaklar ve İnanışlar”, “Bereket Törenleri”, “İzmir Narlıdere ve Güzelbahçe Cemevleri ve Alevilik”, “Balıkesir Gönen Çevresindeki Balkan Göçmenleri”, “Yörük Kültürü”, “Derviş Deli Boran”, “Pomak Kültüründe Hıdırellez ve Mani-Türkü Söyleme Geleneği” konularını anlatan video derlemelerini izleyicilerle paylaştı.
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nahmedov bölümlerinde ilk defa “Halk Bilimi Günleri” düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği değerlendirme konuşmasının ardından bölüm hocalarını sahneye davet etmesiyle program sona erdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Gazetecilik Bölümü Dijital Yayıncılık Atölyesi’nden Yeni Podcastler
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu