Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Şubat )
Toplam : 27 Duyuru

TÜSEB A ve B Grubu Ar-Ge Proje Çağrıları
28.02.2022
2022 yılında yenilenen bursiyer ve yardımcı personel üst limitleri ile sağlık teknolojileri alanında doktora/tıpta uzmanlık öğrencilerinin de yürütücü olabileceği 100.000 TL proje destek bütçeli A Grubu Acil Ar-Ge Proje Çağrısı ve 800.000 TL proje destek bütçeli B Grubu Ar-Ge Proje Çağrısı Şubat ayı itibariyle başvuruya açılmıştır.

Şehrimin Kahramanı Şehrimin Şehidi Kısa Film Yarışması
28.02.2022
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehrimin Kahramanı Şehrimin Şehidi Kısa Film Yarışması şartnamesi ekte yer almaktadır.

Hüseyin AKIN'a Başsağlığı
24.02.2022
İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Personeli Hüseyin AKIN'ın babası vefat etmiştir. Cenazesi 25.02.2022 tarihinde cuma namazına müteakip Girne Mahallesi Yavuz Sultan Selim Camii'nden kaldırılarak Kemer Mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

26. ADÜFEST Spor Turnuvaları Fikstürü
24.02.2022
26. ADÜFEST Spor Turnuvaları Fikstürü ekte yer almaktadır.

Unvan Değişikliği Sınavlarına İlişkin Konu Başlıkları Hakkında Duyuru
22.02.2022
Unvan Değişikliği Sınavlarına İlişkin Konu Başlıkları Hakkında Duyuru

İnsan Hakları Projesi
22.02.2022
“Cumhurbaşkanlığı On birinci Kalkınma Planı” ve “İnsan Hakları Eylem Planı” gereğiyürürlüğe konan “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal ArabuluculukProjesi” açılış programı, Adalet Bakanlığı çağrısı ile proje paydaşları, Milli Eğitim Bakanlığı,İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SağlıkBakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İlgili GenelMüdürlükleri ve 32 Devlet Üniversitesi yöneticilerinin 18 Kasım 2021 tarihinde Ankara’dagerçekleştirilmiştir.Anılan projenin saha çalışmaları Adalet Bakanlığı ve Şiddetle Mücadele Vakfı ortaklığı,Atatürk Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Koordinatörlüğünde ilk uygulama ekseniolarak seçilen 25 pilot ilde “İnsan Hakları ve Sosyal Arabuluculuk”, “İnsan Hakları veŞiddetle Sivil Mücadele Formatörlüğü” akredite sertifika programları” faaliyetleriylebaşlatılmış bulunmaktadır.On Birinci Kalkınma Planına bağlı olarak yürürlüğe konan İnsan Hakları Eylem Planı,Amaç 9. Bölümünde; “Kamu Görevlilerinin İnsan Hakları Farkındalığının Artırılması vebu yöndeki faaliyetlerin Adalet Bakanlığı sorumluluğunda özellikle mülki amirler ve kamuyöneticileri bağlamında sürekli yapılması” ifade edilmiştir. Bu ifade bağlamında AdaletBakanlığı, Atatürk Üniversitesi, HEGEM Vakfı ve diğer paydaş kurumlar iş birliği ile başlatılanakredite sertifika programları katılımcı başarı belgeleri, İnsan Hakları Eylem Planı Hedef9.4’e göre, Atatürk Üniversitesi “İnsan Haklarını ve Şiddetle Mücadele Bilincini GüçlendirmeUygulama ve Araştırma Merkezi” üzerinden, Bakanlık, Üniversite ve Vakıf onaylıdüzenlenecektir.

Adriyatikten Çin Seddine Kendinizi Keşfetmeye Hazır Mısınız?
21.02.2022
Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı projesi kapsamında 'Adriyatikten Çin Seddine Kendinizi Keşfetmeye Hazır Mısınız?' projesi

Başsağlığı
21.02.2022
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Müslime Güneş’in babası, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş’in kayınpederi Kamiran Şen vefat etmiştir. Cenazesi, 21.02.2022 Pazartesi günü öğle namazına müteakip İzmir Menderes Barbaros Mahallesi Mezarlığı’na defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Üniversitemiz dolmuş güzergahları değişikliği
18.02.2022
Üniversitemiz yerleşkesinde 21 Şubat 2022 tarihi itibari ile dolmuş güzergahları değişecektir. Yeni güzergahı ekte yer alan görüntüden inceleyebilirsiniz

Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi
16.02.2022
Gönüllülüğün toplumda yaygınlaştırılması, gönüllü çalışmalarının kapasitesinin arttırılması vegençlerimizin gönüllü faaliyetlerine katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla üniversite öğrencilerinin bilgi vedeneyim birikimlerini geliştirebilecekleri, kariyer yolculuklarında önemli bir basamak oluşturacak ''Üniversitede İyiliğin Kırmızı Hilali Projesi'' başvuruları açılmıştır.  Proje kapsamında ilgili bölümlerde öğrenim gören üniversite öğrencileri, Türk Kızılay Toplum Merkezleri aracılığı ile gönüllü faaliyetlere katılabilecek ve kurumsal tecrübelerini arttırmış olacaklardır. 11hafta sürecek proje, bünyesinde Toplum Merkezi olan illerde ve yerinde görevlendirme ile gerçekleştirilecektir. Toplum Merkezlerinde bulunanY4; Psikososyal Destek & Sağlık, Koruma & Uyum ve Sosyoekonomik Güçlendirme Programları kapsamında gönüllü çalışma alanları sunulacaktır. Başvurular 31 Ocak - 18 Şubat tarihleri arasında, gonulluol.org üzerinden gerçekleştirilecektir.

TÜBA GEBİP ve TÜBA TESEP 2022 Yılı Başvuruları
16.02.2022
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)nın kuruluş amaçları doğrultusunda yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA GEBİP) kapsamında üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmalarını özendirmek amaçlanmıştır. TÜBA Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) ile üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eserlerinin yazılmasının teşviki amaçlanmıştır. TÜBA-TESEP Ödülleri kapsamında ayrıca Akademi Konseyi tarafından belirli bilim alanlarında yayınlanan eserlere, alanında dünya bilimine değer katmış, ulusal ve uluslararası başarılarıyla ülkemizi onurlandırmış Şeref Üyeleri adına her yıl özel ödüller tahsis edilmiştir. 2022 yılı TÜBA GEBİP ve TÜBA-TESEP son başvuru tarihi 21 Şubat 2022'dir.

Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Afiş Yarışması
15.02.2022
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin uyuşturucu ile mücadele alanında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde üniversite öğrencilerine yönelik “Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Afiş Yarışması” düzenlenmektedir.

Uluslararası Sağlık Politikaları Kongresi
15.02.2022
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TÜSPE) tarafından 25-26 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak Uluslararası Sağlık Politikaları Kongresi düzenlenecektir.

Yeniden Asya Sertifikalı Eğitim Programı
15.02.2022
Dışişleri Bakanlığı, Yeniden Asya Girişimi kapsamında, Asya coğrafyasının jeo-stratejik ve jeo-ekonomik açıdan artan önemi ışığında, genç kuşaklarda bu konuda farkındalık oluşturulmasına ve Asya konusunda insan kaynağı havuzu oluşumuna katkı sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı ASYA Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürlüğü ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı işbirliğiyle üniversite son sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik ücretsiz sertifikalı eğitim programı düzenlemektedir. Başvuru aşamasında sunulacak niyet mektuplarının incelenmesi temel alınarak azami 20-25 öğrenci programa kabul edilecektir. Eğitim programının bazı bölümleri İngilizce olarak düzenleneceğinden ve bir kısım eğitim materyali İngilizce olacağından katılımcı öğrencilerin iyi derecede İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Asya dillerinden herhangi birini bilen veya öğrenmeye başlayan öğrenciler öncelikli olarak değerlendirilecektir. Program kapsamında, Dışişleri Bakanlığı ilgili birimlerinden yöneticiler, Büyükelçilerimiz, Asya ülkelerinin ülkemizde mukim Büyükelçileri, bölgeye yönelik çalışma yapan akademisyen ve iş insanları katılımcı öğrencilere hitap edecektir. Programın altı hafta sürmesi ve haftada iki gün, 45-50 dakikalık ikişer ders şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Dersler çevrimiçi düzenlenecektir ve devam mecburiyeti vardır. Katılımcı öğrencilerden Yeniden Asya Girişiminin hedefleriyle uyumlu bir konuda proje hazırlamaları ve program bitiminde teslim etmeleri istenecektir. Seçilen projeler bilahare yayınlanabilecektir. Çevrimiçi oturumlara katılan ve bitirme projelerini tamamlayan öğrenciler kapanış gününde (mümkün olması halinde Dışişleri Bakanlığında fiziki katılımla) sertifika almaya hak kazanacaktır. Sözkonusu sertifikalı eğitim programının önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedeflenmektedir. Başvuru Koşulları Türkiye

Türkiye Atıf Dizini Eğitim Duyurusu
14.02.2022
Sayın Araştırmacılarımız, Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihte Türkiye Atıf Dizini Eğitim Toplantısı düzenlenecektir.   Aşağıdaki link aracılığı ile kayıt olabilirsiniz.   Not:  Zoom oturumuna katılım için kurumsal e-posta adresinizle kayıt oluşturunuz.   Kişisel e-posta adresiniz ile kayıt yapıyorsanız soyadınızın yanına kurum adınızı yazmanız rica olunur.   16 Şubat Çarşamba 2022 saat 14:00  https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAsduyrpjsiHtz0PZxe3RE2i9hMxLWZD8Hu

Data Turkey Veri Tabanı
10.02.2022
Data Turkey online veri tabanı belirtilen tarihlere kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Data Turkey : Türkiye’nin ekonomik, sosyal, sektörel ve bölgesel verilerini birleştiren bir veri tabanıdır. Ulusal istatistik ve gösterge sistemindeki kurumsal dağınıklık ve veriye sınırlı erişim gibi araştırmacıların hayatını zorlaştıran problemlere bir çözüm olarak tasarlanmıştır. Kurum ve kuruluşların seçilmiş verilerine tek platformdan ulaşmak, verileri rahatlıkla yönetmek, statik ve dinamik raporlama yapmak, zaman serisi veya panel veri tabloları üretmek, göstergeleri grafiklere yansıtmak, tanımlanan tablo ve grafikleri çeşitli formatlarda indirmek ve kullanmak, karşılaştırmalı tablolar oluşturmak, meta veri dosyalarını incelemek mümkün olmaktadır. Erişim Adresi: ttps://datatr.net/login DataTurkey web sayfası : https://dataturkey.com.tr Erişim Sona Erme Tarihi : 10 Mart 2022

Uluslararası Modern Eğitim Çalışmaları Konferansı
08.02.2022
Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan 'Don't Drop Me Outside' projesi kapsamında Uluslararası Modern Eğitim Çalışmaları Konferansı, Okul Terki temasıyla 25-26 Haziran 2022 tarihlerinde Konya'da düzenlenecektir.

Sosyal Arabuluculuk ve Şiddetle Sivil Mücadele Formatörlüğü Sertifika Programları
08.02.2022
İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi saha çalışmaları Adalet Bakanlığı ve Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM Vakfı) ortaklığı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Koordinatörlüğü ve paydaş 24 Devlet Üniversitesi iş birliği ile başlatılmıştır. Bu bağlamda, Türkiye'de akredite Sosyal Arabuluculuk ve Şiddetle Sivil Mücadele Formatörlüğü Sertifika Programları Manisa Celal Bayar tarafından kurulan İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülecektir. Projenin ilk faaliyeti olarak; Üniversitelerde Sosyal Arabuluculuk uygulamalarının başlatılmasına ve arabuluculuk eğitim programlarının akademik personel, idari personel ve öğrenciler için ayrı ayrı planlanmasına karar verilmiştir. Bununla beraber katılımcılara başarı belgesi/sertifikalarının MCBÜ İnsan Haklarını Güçlendirme ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlgili Bakanlıklar ve HEGEM Vakfı onaylı olarak düzenlenmesine karar verilmiştir. Proje ve sertifika program uygulamaları hakkında geniş bilgiye insanhaklari.mcbu.edu.tr, hegemvakfi.org.tr ve sosyalarabuluculuk.org sitelerinden ulaşılabilmektedir

Web of Science Eğitim Duyurusu
08.02.2022
Sayın Araştırmacılarımız, Kütüphane Eğitimleri kapsamında aşağıda belirtilen tarihlerde Clarivate firması tarafından Web of Science webinarları düzenlenecektir.     Clarivate Şubat Ayı Eğitim Programı;   Web of Science Core Collection kullanarak güvenle araştırma yapın, Araştırmacı Profili oluşturun : Akademisyen Oturumu 14/2/2022, Pazartesi  11:00     75 dk  https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=e67ac657640174aefdce72bcb87057d02   Web of Science- Literatür Taraması Lisans/Lisansüstü Öğrencileri 15/2/2022, Salı  11:00       45 dk  https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=ebd9d93198122ddde7d388091bc726957   Research Smarter: İnovasyon yaşam döngüsü boyunca patent bilgilerini arayın, görselleştirin ve analiz edin 22/2/2022, Salı  13:00       60 dk  https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=ee4a9711787b78705ba3e0439e11347b0   Research Smarter: Web of Science verileriyle önemli fikir liderlerini belirleme 25/2/2022, Cuma 11:00       60 dk  https://clarivatesupport.webex.com/clarivatesupport/onstage/g.php?MTID=e4671b2730321b797bc66ae18ebbe2597    

Başsağlığı
08.02.2022
Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can’ın annesi Nazike Can vefat etmiştir. Cenazesi 09 Şubat 2022 tarihinde öğle namazına müteakip Germencik / Kızılcapınar mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye, Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Spor Bilimleri Fakültesinden Personele ve öğrencilere özel Kayak ve Snowboard Eğitim Paketi
08.02.2022
Spor Bilimleri Fakültesinden Personele ve öğrencilere özel Kayak ve Snowboard Eğitim Paketi

AR-GE PROJE FİKRİ YARIŞMASI
08.02.2022
AR-GE PROJE FİKRİ YARIŞMASI

Akademik Teşvik Ödeme Listeleri ve Puanları Yeni
08.02.2022
Üniversitemizde; Milli Eğitim Bakanlığı' nın 26.3.2018 tarihli ve 6212647 sayılı yazısı üzerine 11.10.1983 tarihli ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun ek 4 üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca 14.05.2018 tarihinde kararlaştırılan 27 Haziran 2018 tarih ve 30461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği ve 17 Ocak 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik uyarınca 2021 yılı için 28 Ocak 2022 tarihinde yayımlanan Akademik Teşvik Ödeme Listeleri ve Puanlarına itirazlardan sonra komisyonca yapılan değerlendirme sonucunda Akademik Teşvik Ödeme Listeleri ve Puanları ekteki şekilde kabul edilmiştir.

Başsağlığı
07.02.2022
Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanlarından Araş. Gör. Ömer Güngörmüş'ün annesi Sahibe Güngörmüş, 05.02.2022 tarihinde vefat etmiştir. Cenazesi, Muğla'nın Milas ilçesinin Kargıcak köyünde 05.02.2022 tarihinde defnedilmiştir. Merhumeye, Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Başsağlığı
07.02.2022
Koçarlı Meslek Yüksekokulu'nda görevli Öğr. Gör. Burcu Keser’in annesi Aynur Ataç vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğle namazında Kemer Camiinden kaldırılıp Kemer Mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyoruz.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına İlişkin Duyuru
04.02.2022
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine İlişkin

2030 Engelsiz Vizyon
01.02.2022
Engellilerin eşit vatandaşlar olarak potansiyellerini gerçekleştirebildikleri içermeci bir toplum inşa etmek vizyonunu ortaya koyan '2030 Engelsiz Vizyon', 3 Aralık 2021 Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmiştir. Ülkemizde engellilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda yasal, kurumsal ve uygulamaya yönelik yapılması gerekenlere ışık tutacak bir üst politika belgesi olan '2030 Engelsiz Vizyon'a ekten ulaşabilirsiniz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN