HABER ARŞİVİ ( 2019 - Ağustos )
Toplam : 17 Haber

Genç Efeler ADÜ ile Engelleri Aşacak
Aydın Genç Efeler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 29 Ağustos 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret etti.

29.08.2019

Güzel Sanatlar Özel Yetenek Sınavı Yoğun İlgi Gördü
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavları, 26 Ağustos 2019 tarihinde, Atatürk Kongre Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Ek Binasında yapılan sınavlarla başladı.

27.08.2019

Öğrencimiz Milli Takıma Davet Edildi
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Berkay Uslu, U22 Genç Milli Takım kampı için 7-12 Eylül tarihlerinde Aksaray'a davet edildi.

23.08.2019

Üniversitemiz Kontenjan Doluluk Oranlarındaki Başarısı ile Rekorlar Kırıyor
En çok tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, giderek artan güven endeksi, uluslararası akredite bölümleri, öğrenci memnuniyet anketleri, öğrenci dostu şehir gibi kriterler göz önüne alındığında yine ülkemizdeki en önemli üniversiteler arasında yerini aldı.

23.08.2019

Bir İmparatorluk Mirası: "Osmanlı Mutfağı" Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin’in yeni kitabı “Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı” yayımlandı.

22.08.2019

Apiterapi Uygulamaları ve Yükseköğrenimdeki Yeri Projesinin Final Toplantısı Gerçekleşti
Erasmus+ Programı Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar kapsamında, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Apiterapi Uygulamaları ve Yükseköğrenimdeki Yeri” adlı projenin uluslararası final toplantısı ve konferans etkinliği, 18-20 Ağustos 2019 tarihleri arasında Didim’de gerçekleşti.

22.08.2019

Tıp Fakültemiz Rusya'dan İlk Öğrencilerini Ağırladı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi ile Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden I.I. Mechnikov Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında 2019 yılı Nisan ayında imzalanan protokol neticesinde başlayan iş birliği, Rusya'dan Tıp Fakültemize yaz stajına gelen ilk öğrencilerle önemli bir aşamaya geldi.

20.08.2019

Üniversitemizde Kayıt Heyecanı Başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercihini Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden (ADÜ) yana kullanarak Üniversitemizde bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz, kayıtlarını yaptırmak için 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle İlimize gelmeye başladı.

19.08.2019

İletişim Fakültemizin Başarıları Gururlandırıyor
Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencilerinin yönetmenliğini yaptığı filmler yurt dışındaki yarışmalardan başarılarla dönüyor.

15.08.2019

Öğretim Üyemizin Uluslararası Kitap Bölümü Yayımlandı
Üniversitemiz Aydın Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fisun Yüksel’in Endüstri 4.0 kavramını inceleyen “Towards the digital era: adding value through ICT in the tourism industry” başlıklı kitap bölümü, “The Routledge Handbook of Tourism Impacts-Theoretical and Applied Perspectives” adlı uluslararası bir kitapta yayımlandı.

Öğrencilerimizi Yurtlarda, Kendi Evlerinde Gibi Hissettirelim
Üniversitemizi tercih ederek kayıt yaptırmak üzere ilimize gelecek öğrencilerimize, barınma anlamında en kaliteli hizmeti sunmak amacıyla Üniversitemiz yetkilileri ile İlimizde faaliyet gösteren özel yurt temsilcileri, 8 Ağustos 2019 tarihinde Rektörlük Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

ADÜ Ailesi Bayramlaşma Töreniyle Bir Araya Geldi
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in ev sahipliğinde Kurban Bayramı öncesi son mesai gününde düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde ADÜ ailesi bir araya geldi.

Üniversitemizde Tarımsal Üretimde Alternatif Metodlar Konuşuldu
İlimizin önde gelen gelir kaynağı tarımsal ürünlerde verimliliği arttırmak amacıyla düzenlenen “Tarımsal Üretimde Alternatif Üretim Metodları ve Alternatif Ürünler” konulu bilgilendirme toplantısı, 6 Ağustos 2019 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

06.08.2019

Ziraat Fakültemizden Söke Ovası İçin İş Birliği Çalışmaları
Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin Söke Ovası’yla ilgili projeler yürütmek üzere görüşmeler yaptığı Alman üniversitelerinin temsilcileri, 31 Temmuz 2019 tarihinde Ziraat Fakültemizi ziyaret etti.

02.08.2019

ADÜ Teknokent’ten Ön Elemede Birincilik
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü ADÜ Teknokent'in başarıları devam ediyor. ADÜ Teknokent’ten Doç. Dr. Emine Gerçek ile Ege Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Dr. Nurdan Akçay Didişen’in ortaklaşa yaptığı proje; Yaşar Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen BİGG Programı’nda 2. ön eleme aşamasında birinci oldu.

Kafkas Üniversitesi Rektöründen Üniversitemize Ziyaret
Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, 30 Temmuz 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret etti.

Kamuoyu Duyurusu
Kamuoyunda daha önce sözde “Barış Bildirisi” olarak bilinen bildiriye imza atarak,  eli kanlı bölücü terör örgütünün propagandasını yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar, üzülerek ifade etmeliyiz ki bizleri derinden yaralamıştır.