Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Kayıt Heyecanı Başladı

19.08.2019
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre tercihini Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden (ADÜ) yana kullanarak Üniversitemizde bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz, kayıtlarını yaptırmak için 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle İlimize gelmeye başladı.

Kayıtlarını, 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında kazandıkları Fakülteye veya Meslek Yüksekokuluna bizzat gelerek yapabilecek olan öğrencilerimiz, kayıt sırasında kendilerine verilen Üniversitemizi tanıtıcı broşürler sayesinde merak ettikleri sorulara cevap bulabilecekler. Ayrıca kayıt dönemi boyunca, Aydın Valiliği Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılan broşürlerle terör örgütleri ve illegal yapılara karşı öğrencilerimiz dikkatli olmaları konusunda uyarılırken, öğrencilerimize güvenli bir üniversite ortamı için bilgilendirmeler yapılacak.

“Hoş geldin ADÜLÜ”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin Türkiye’nin en güzide öğretim kurumları arasında yer alarak yükselen bir başarı grafiğine sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilere seslenerek “Bizim, geleceğimizin mimarı gençlerimize güvenimiz tamdır. Attığımız her adımda sizlerin de yanımızda olması temennisiyle, çalışma arkadaşlarım ve şahsım adına sizleri sevgiyle kucaklıyor, ADÜ’deki eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. ADÜ’ye hoş geldiniz.” dedi.

12 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor

Geçtiğimiz yıl programlarımızdaki doluluk oranı ile Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde bir başarı yakalayan Üniversitemize, bu yıl 12 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. 23 Ağustos’a kadar yüz yüze kayıt işlemlerini yapabilecek olan öğrencilerimiz, 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında http://yenikayit.adu.edu.tr adresinden giriş yaparak ders kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Önümüzdeki günlerde Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarımızda yakalanan doluluk oranı başarısının %100’e ulaşması bekleniyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN