Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Alikılıç’ın üstlendiği “PR Talks” etkinliğinin beşincisine, İtibar Yönetimi Danışmanı ve RepMan Kurucu Başkanı Yazar Salim Kadıbeşegil, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin ve Yapımcı- Yönetmen Can Fakıoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin yapay zekâ ile insanın yarıştırıldığı bir ortam oluşturulduğunu belirterek, “Yapay zekadan faydalanmak için doğru üretim araçları nelerdir sorusunu sormamız gerekiyor. Yapay zekâ ile birey arasında bir rekabet varmış ikilemi yaratılıyor. Yapay zekayı eğiten aslında birey. Ona komutu yazan bir insan. Dolayısıyla yapay zekayı bir rakip değil müttefik gibi görmek mümkün. İşte bu noktada etik değerler ön plana çıkıyor. Nasıl ki tarih yazarken objektif ya da sübjektif olma durumu varsa bunun için de aynı şey geçerli. Yapay zekanın çıkışı batı olduğu için enformasyonu da onlar oluşturuyor.” dedi.
Yapay zekanın itibar yönetimi için yalnızca bir araç değil, aynı zamanda stratejik bir müttefiğimiz olabileceğini belirten Salim Kadıbeşegil, “Veri analizi ve algı yönetimi çok önemli. Yapay zekâ ile sosyal medyada duygu analizi yaparak bir markanın itibar yönetimini nasıl yapabileceğini belirleyebilirsiniz ve idare edebilirsiniz. En önemli tehlike yanlış bilgi ve veri sahteciliği. Burada etik konusu da çok önemli bir kavram olarak ortaya çıkıyor.” dedi.
Yapay zekanın dünya tarihinde görmediğimiz bir hızda çok yüksek bir kullanıcı sayısına ulaştığını ifade eden yapımcı ve yönetmen Can Fakıoğlu, “Yapay zekâ, ucuz ve verimli bir hizmet sunuyor. Zaman ve enerjiden tasarruf ederek kullanılan bir uygulama. Duygu barındırmadığı ve 7/24 uyanık çalıştığı için fark yaratacak insan nüansını koymasa bile hatadan arındırılmış mantıklı çözümü üretebiliyor.” dedi.
Panel, konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.
Rektörümüz Başkanlığında MEYOK Müdürler Kurulu Toplantısı Gerçekleşti
Moda Tasarımı Programı Öğrencilerinden Tasarım Seçkileri Sergisi
Depan Biyoteknoloji, Eğitim Semineri Düzenledi
Üniversitemizde “Rektör-Akademik ve İdari Personel Buluşmaları” Devam Ediyor
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Buharkent MYO’da Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
ADÜ, OED Yerleştirme Projesi ile Türkiye’de Yine Bir İlki Gerçekleştirdi
ADÜ Öğrenci Toplulukları, ÜNİDES Desteğiyle Yedi Projeye İmza Attı
Üniversitemizde, Proje ve AR-GE Koordinatörlüğü Üst Komisyon Toplantısı Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu