Proje kapsamında, 25 Nisan tarihinde Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, sanal gerçeklik ortamında subkutan enjeksiyon uygulamalarına yönelik eğitim aldı. Eğitim sürecinde öğrenciler, VR teknolojisi kullanılarak hazırlanan simülasyonlarda subkutan enjeksiyonun temel aşamalarını deneyimledi ve çeşitli görevleri uygulamalı olarak tamamladı.
Projeyi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gülengün Türk ve Doç. Dr. Nihal Taşkıran yürütürken, VR simülasyon tasarımı İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Barış Atiker ve ekibi tarafından dijital ikiz yöntemi kullanılarak geliştirildi.
İlk kez VR teknolojisiyle eğitim alan öğrenciler, simülasyonun gerçekçiliğinin ve öğrenmeye sağladığı kalıcı etkinin altını çizerek, bu yöntemle eğitimin geleneksel yöntemlere kıyasla daha verimli ve ilgi çekici olduğunu belirtti. Öğrenciler, gelecekte de bu tür yenilikçi uygulamaların ders programlarında daha fazla yer almasını talep ettiklerini ifade etti.
Proje, fakülteler arası iş birliğinin eğitimde yenilikçi fırsatlar yaratabileceğini ortaya koyarken, proje yöneticileri farklı disiplinlerin ortak çalışmalarıyla geliştirilecek benzer projelerin artırılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erman Çetin, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, 261. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na Katıldı
Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Daire Başkanlarıyla Toplantı Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Öğrencilerinden TÜBİTAK Destekli Bilimsel Atılım
Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Öğretim Üyemizin Danışmanlığındaki Bildiri, “En İyi 3. Sözlü Bildiri Sunumu” Ödülüne Layık Görüldü
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu