LÖSEV fayda personeli Pınar Eker, her yıl sürdürülen mandalina hasadında katılımcılar ile ilgili bilgi verip LÖSEV Çiftliği’nin kuruluş amacını açıklayarak, “LÖSEV Çiftliği İzmir Seferihisar’da yer alan bir doğal yaşam çiftliğidir. Lösev tarafından iyi tarım uygulamasıyla yetiştirilen 10.000’den fazla mandalina ağacı ile beraber nar ağaçlarının da bulunduğu bu çiftlikte hasat çalışmaları yediden 70’e gönüllülerin destekleriyle sürdürülmektedir. Amaç lösemi ve kanser hastalarına sağlıklı ve doğal ürünler sunmak aynı zamanda toplumda sağlıklı beslenme bilincini artırmaktır.” dedi.
Çiftlikte kimyasal ilaçlar kullanılmadan iyi tarım uygulamaları ile tarımsal üretim yapıldığını belirten Pınar Eker, “Başta mandalina ve nar olmak üzere sebze meyve yetiştiriciliği ve doğal tarım faaliyetleri ön plandadır. Seferihisar‘ın meşhur Satsuma mandalinası başta olmak üzere çiftlikte sebze ve meyveler de yer alır. Ürünler öncelikli olarak kayıtlı hastaların sağlıklı beslenmesi için kullanılmakla beraber “Yurdumun Köy Okullarına İyilik Düştü” projesi kapsamında dezavantajlı bölgelerdeki köy okullarındaki öğrencilere tamamen ücretsiz şekilde dağıtılır. LSV dükkân üzerinden ise taze ve kurutulmuş mandalina olarak satılarak elde edilen gelirler çocuk ve yetişkin onkoloji hastalarının sağlık ve eğitim giderlerinde kullanılmak üzere değerlendirilir.” dedi.
ADÜ Lösev Fayda Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özbek, “Bu tarz sosyal sorumluluk projeleri üniversitemiz öğrencilerine lösemi ve kanser hastalığı konusunda farkındalık kazandırmak adına oldukça önemli bir noktada bulunmaktadır. Üniversitemiz başta olmak üzere LÖSEV ve yerel yönetimlerimizin de desteğiyle bu farkındalık faaliyetlerinin gelecekte de artarak devam etmesini temenni ediyorum. Tüm gönüllü topluluk üyesi öğrencilerimize ve başta topluluk başkanımız Zeynep Besnek olmak üzere İrem Göçmen, Zeynep Atasever, Arya Berivan Akel, Esra Yolcu, Beyza Dağlı, Gamze Kuzular, İkra Tuğçe Yılmaz, Ada Beliz Çavuş ve Toprak Cuma Kalkan’dan oluşan yönetim ekibimize gönüllülük çerçevesindeki desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği’ndeki misafirperverliklerinden dolayı LÖSEV Fayda Personeli Sayın Pınar Eker’e ve tüm çiftlik çalışanlarına da ayrıca topluluğumuz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulunda Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Rektörümüz, Atatürk’ün Aydın’a Gelişinin 94. Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Öğretim Üyemiz, Yeşilay Aydın Şubesi Başkan Yardımcılığı Görevine Seçildi
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Çine MYO Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Öğretim Görevlimizin Kitabı Yayımlandı
Rektörümüz, Çine MYO Akademik ve İdari Personeli ile İstişarelerde Bulundu
Üniversitemizde Akreditasyon Süreci Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Tarafından Çevre Okuryazarlığı Eğitimleri Verildi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu