Böylelikle, Üniversitemizin küresel ölçekte rekabet gücünü artırma, öğrencilere dijital dünyada başarılı olmalarını sağlayacak donanımlar kazandırma ve dijital eğitimde öncü bir rol üstlenme hedefleri titizlikle hayata geçiriliyor.
Üniversitemizde, dijital üniversiteler arasında yer alabilmek adına yapılan çalışmaların belirlenen misyon ve stratejik yol haritası doğrultusunda sürdürülmeye devam ettiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Uluslararasılaşma stratejimiz, Üniversitemizin global düzeyde tanınırlığını artırmayı hedeflemektedir. Bu strateji kapsamında, uluslararası öğrenci ve akademisyen sayısını artırmayı, uluslararası projelerde yer almayı ve küresel iş birliklerini güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu sayede, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize uluslararası deneyimler kazandırarak, Üniversitemizin eğitim kalitesini ve araştırma kapasitesini artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
E-Bülten ile Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar, ADÜ Hakkında Bilgi Sahibi Oluyor
2024 yılı vizyonu ve stratejisini “Öğrenci Odaklı Olmak”, “Araştırma Üniversitesi Olmak”, “Eğitim-Öğretimde Kalite”, “Uluslararasılaşma” ve “Dijitalleşme” olarak belirleyen Üniversitemiz, faaliyete geçen E-Bülten ile birlikte ulusal ve uluslararası paydaşlara Üniversitemizden haberler sunmaya başladı. Bu kapsamda 50’den fazla ülkede yer alan akademisyen ve işverenlere; aylık olarak Üniversitemizde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi mesajı gönderiliyor.
Üniversitemizde araştırma üniversitesi olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, araştırma üniversitesi olmayı fazlasıyla hak ediyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası derecelendirme sıralamalarında yer alarak, etkili bir itibar yönetimi sürecini de planladık. Bu kapsamda ‘Akreditasyon ve Derecelendirme Ofisi’, ‘Sürdürülebilirlik Ofisi’, ve ‘Büyük Veri Ofisi’ni (ADÜ Veri Merkezi ile ADÜ Veri Analizi ve İstatistik Merkezi) hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz projeler, paydaşı olduğumuz çalışmalar ve akademisyenlerimizin ortaya koyduğu bilimsel performans, ADÜ’yü daha yukarıya taşıyacak sonuçlar vermeye başladı. Ekibimiz, bu konuda çalışmalarını büyük bir disiplin içerisinde sürdürüyor.” dedi.
Türkiye’deki İlk ve Tek VR Destekli Yerli Dijital Kadavrayı Hayata Geçirildi
Üniversitemizde yerli ve milli üretime destek hamlesi kapsamında hayata geçen programların bir parçası olarak geçtiğimiz sene "dijital kadavra" tasarlanmasına yönelik çalışma başlatılmıştı. Bu kapsamda ADÜ Teknokent bünyesinde "Dijital Kadavra" uygulaması hayata geçirildi.
Çeşitli katmanlardan oluşan cihazın en önemli özelliği sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik sistemini en iyi şekilde kullanma özelliğine sahip olması. Bir insan boyu kadar olan platformda öğrenciler, kas, üreme ve sindirim sistemi gibi tüm aşamaları 3 boyutlu görüp inceleyebiliyor. İnsan vücudundaki tüm sistemleri bu cihaz sayesinde detaylı ve anatomik olarak çalışabilen öğrenciler, "VR gözlükle" organları tek tek çıkartıp gözlem yapma imkânı da buluyor.
Nitelikli insan kaynağı kapasitesini geliştirmek için yenilikçi ve teknolojiyle bütünleşik eğitim sisteminin göreve geldiğinden bu yana varmak istedikleri hedef noktayı oluşturduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “İnşallah bu gibi çıktılarla öğrencilerimize ışık olacak, onlara kıymetli firmalarımızla birlikte inşa edilen yeni medeniyet yolunda rehber olacağız.” dedi.
Bozdoğan MYO’da Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Buharkent MYO Oryantasyon Programını Tamamladı
Öğretim Elemanımızın Yürütücü Olduğu Projeye TÜBİTAK-3005 Desteği
Nazilli MYO’da “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” Semineri Düzenlendi
Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Hemşirelik Fakültesi Öğrenci Oryantasyon Programı Gerçekleşti
Nazilli MYO Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti
Çine MYO’da “Açılış Dersi” ve "TÜBİTAK 2209 Proje Yazma Eğitimi" Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu