Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2022 - Mart )
Toplam : 27 Duyuru

Ramazan Ayı için Yemekhane Duyurusu
30.03.2022
Ramazan ayı boyunca Üniversitemiz Merkez Yemekhanede, İsabeyli Yemekhanesinde ve Söke İşletme Fakültesi Yemekhanesinde iftar saatinde de yemek hizmeti verilmeye devam edilecektir.

14.Uluslararası MEB Robot Yarışması
25.03.2022
14. Uluslararası MEB Robot Yarışması  13-16 Haziran 2022 tarihleri arasındaŞanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde,  “Göbeklitepe”teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla, COVID-19 salgını nedeniyle ulusal düzeyde, seyirciler asgari seviyede tutularak veya seyircisiz olarak Temalı, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Mini Sumo, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Serbest Proje, Labirent Ustası ve Tozkoparan (Temel Seviye) olmak üzere 12 kategoride yapılacak olup yarışmanın Uygulama Kılavuzu ve diğer dokümanları http://robot.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.COVID-19 salgını nedeniyle yarışmaya katılacak yarışmacı sayısını azaltmak ve yarışmanın ortayaçıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak amacıyla 12 kategoride yapılacak yarışmaların en yoğun katılımı olan Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride Genel Müdürlüğümüz ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. Arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde riders.ai platformunda Sanal Robot Yarışması ile ön eleme yapılacaktır.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması'na http://robot.meb.gov.tr adresinden 7 Mart 2022 tarihinden itibaren başvurular başlamıştır.

58. Kütüphane Haftası Etkinlikleri
25.03.2022
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 58. KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ kapsamında düzenlenen ADÜ Okuyor, Müzik Dinletisi, NASILSIN? Teknoloji ve Bağımlılık, Tarih Boyunca Kütüphaneler ve Resim, Heykel, Grafik Sergisi başlıklı programlarına tüm Üniversitemiz personel ve öğrencilerinin katılımını bekleriz. Etkinlik afişi ekte yer almaktadır.

Uluslararası Öğrencilere Yönelik İl Göç İdaresi Toplantısı
24.03.2022
Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünce 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 14:00'da, Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi (AKM) Meandros Salonu'nda, ülkemizde yüksek öğrenimlerine devam eden öğrencilerin sosyal uyumunu desteklemek ve hak ve hizmetler konusunda bilgilendirme yapmak amacıyla Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek ve toplantı kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere hak ve yükümlülükleri, İkamet İşlemleri, Türkiye'nin kültürel yapısı ve genel adabı muaşeret konularında bilgi verilecektir. Toplantıya, Üniversitemizde kayıtlı tüm uluslararası öğrencilerin katılım göstermesi beklenmektedir.

Prof. Dr. Deniz Aktaş Uygun'a Başsağlığı
24.03.2022
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz AKTAŞ UYGUN'un kardeşi Derya AKTAŞ vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Başsağlığı
23.03.2022
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Aktaş Uygun' un kardeşi Derya Aktaş vefat etmiştir. Cenazesi bugün Seferihisar'a defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı
18.03.2022
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 19Üniversitenin paydaşlığı ile düzenlenecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı(EGEKAF); 21-22 Mart2022 tarihlerinde Fuar İzmir A Holünde gerçekleştirilecektir. Üniversitemizin de dahil olduğu buorganizasyonda öğrenci ve mezunlarımız;Stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışabilecekler,Firmaların insan kaynakları yetkililerinden, istihdam fırsatları, işe alım politikaları, kariyergelişimi imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler,Kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleriyle güncel kariyer öğretilerinden interaktif bir şekildefaydalanıp farkındalık seviyelerini artırma fırsatı yakalayabilecekler,Örnek olay çalışmalarıyla iş hayatında ve işe alım sürecinde karşılaşacaklarını uygulamalı birşekilde tecrübe edinme fırsatı yakalayabilecekler,Mülakat Simülasyonlarıyla iş hayatına giriş safhasında dikkat edilmesi gereken hususlarkonusunda interaktif yolla bilgi sahibi olabilecekler,Alanında uzman kişilerce verilecek olan panellerle farkındalıkları artacak ve yol göstericikonumda yer alabilecekler,Firmalara özel olarak ayrılan mülakat odalarında insan kaynakları yetkilileriyle mülakatyapabileceklerdir.Yapılacak bu çalışmaların öğrencilerimizin kariyer gelişimine önemli katkı sağlayacağıdüşünülmektedir. Öğrencilerimiz; T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından öğrenci ve mezunlara yönelik hazırlanmış olan Yetenek Kapısı platformunda profil oluşturarak, kariyergelişimlerine katkı sağlayabilirler. Üye olmak için www.yetenekkapisi.org adresine tıklamaları yeterliolacaktır.

102. Yılında 23 Nisan Çocuk Şarkısı Söz ve Beste Yarışması
18.03.2022
Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği tarih, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla TBMM'nin açılış ruhunu yansıtacak, şarkı sözü ve bestesinin üretilmesi, söz yazarları ve bestecilerimize özgün eserler verme imkânını sağlama düşüncesiyle “102. Yılında 23 Nisan Çocuk Şarkısı Söz ve Beste Yarışması” düzenlenmektedir. Söz konusu müzik yarışmasının şartnamesi, başvuru formu, taahhütname, veli muvafakatnamesi ve afişi ekte yer almakta olup yarışma ilanı www.tbmm.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.

Ulusal Staj Programı Başvuruları Devam Ediyor
18.03.2022
Gençlerimizi kamu kurumları ve gönüllü özel sektör kuruluşları ile buluşturan #UlusalStajProgramı başvuruları devam ediyor! #SeninİçinSeferbiriz @tccbiko @ulusalstajprg Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2022 Başvuru Adresi: http://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Etkinlik Programı
17.03.2022
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 19 Üniversitenin paydaşlığı ile düzenlenecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı(EGEKAF); 21-22 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinlik Programı ekte yer almaktadır.

II. Dönem Panelist Başvurularının Alınması
17.03.2022
10/07/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 319 uncu maddesinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının görevleri “Eğitim sistemini, eğitim ve öğretim plan ve programlarını, ders kitaplarını hazırlatmak, hazırlananları incelemek veya inceletmek, araştırmak, geliştirmek ve uygulamaya ilişkin görüşlerini Bakana sunmak,” ile “Bakanlık birimlerince hazırlanan eğitim ve öğretim programları, ders kitapları, yardımcı kitaplar ile öğretmen kılavuz kitaplarını incelemek, inceletmek ve sonucunu Bakana sunmak” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda yürürlüğe giren ilgi Yönetmelik doğrultusunda ders kitaplarının nitelikleri, inceleme ve değerlendirme süreçleriyle birlikte bu süreçte görev alan panelistlerde aranan niteliklerde düzenlemeler ve inceleme ücretlerinde iyileştirmeler yapılmıştır. Bununla birlikte ilgi Yönetmeliğin 17. maddesinin birinci fıkrasında Başkanlıkça, inceleme işleminde görevlendirilecek alan eğitimcileri/uzmanları, dil inceleme uzmanları, tasarım inceleme uzmanları ve çoklu tasarım inceleme uzmanlarının kayıt, seçme ve görevlendirilme işlemlerinin yapılmasını sağlayacak bir panelist veri tabanı oluşturulur. Başkanlık, veri tabanı sistemine panelist adaylarının kayıt yaptırmaları için duyuru yapar. Başkanlıkça yapılacak duyurular doğrultusunda panelist adayları veri tabanına kayıt yapabilir. hükmüne yer verilmektedir. Bu doğrultuda taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirme işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını sağlayacak kitap inceleme sistemi Türkiye’deki tüm akademisyen ve öğretmenlerin başvurusuna açılarak hayata geçirilmiştir. İlgi Yönetmelik doğrultusunda belirtilen şartları ve nitelikleri taşıyan ve veri tabanı sistemine kayıt yaptıran panelist adayları için Başkanlıkça yüz yüze

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Sonuçlarının Açıklanmasına İlişkin Duyuru
16.03.2022
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Sonuçlarının Açıklanmasına İlişkin Duyuru

Scite (Akıllı Atıflar)Veritabanı Deneme Erişimine Açıldı
14.03.2022
Scite (Akıllı Atıflar)Veritabanı: belirtilen tarihlere kadar kütüphanemiz kullanıcılarına deneme erişimine açılmıştır. Bu veri tabanına aşağıda yer alan linkten veya kütüphanemiz web sayfasında yer alan deneme amaçlı veri tabanları linkinden (https://kutuphane.adu.edu.tr/default.asp?idx=313930) ulaşabilirsiniz. Scite (Akıllı Atıflar)Veritabanı: Scite, araştırmacıların bilimsel makaleleri Akıllı Alıntılar aracılığıyla daha iyi keşfetmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olan, alıntı bağlamını gösteren ve makalenin destekleyici veya çelişkili kanıtlar sağlayıp sağlamadığını açıklayan alıntılar sunan Brooklyn merkezli bir şirkettir. Scite yüzlerce ülkeden araştırmacılar tarafından kullanılmaktadır. * Akıllı Alıntıları kullanarak, bilimsel bir makaleden nasıl alıntı yapıldığını ve bulgularının başkaları tarafından desteklenip desteklenmediğini kolayca kontrol etmenizi sağlar. * Akıllı Alıntılar aracılığıyla bilimsel makaleleri keşfetmek ve değerlendirmek için ödüllü bir platformdur. Akıllı Alıntılar, kullanıcıların atıf bağlamını ve atıfta bulunulan iddia için destekleyici veya çelişkili kanıtlar sağlayıp sağlamadığını açıklayan bir sınıflandırma sağlayarak bilimsel bir makaleden nasıl alıntı yapıldığını görmelerine olanak tanır. * Alıntı bağlamını ve desteklenip desteklenmediğini açıklayan bir sınıflandırma sağlayarak bilimsel bir makaleden nasıl alıntı yapıldığını görebilirsiniz. * 4 milyondan fazla tam metin makaleden alınan ve analiz edilen 837 milyon atıf ifadesi scite veritabanini arastirin * Scite’ın amacı hızlıca kaliteli araştırmaları anlıyabilmek ve ulaştırabilmek * Chrome, Firefox veya Safari için scite tarayıcı uzantısı, çevrimiçi okuduğunuz her yerde makalelerden nasıl alıntı yapıldığını kolayca görmenize olanak tanır. * Kendi çalışmanızdan nasıl alıntı yapıldığını görmek için kaydolun ve makalelerinizi talep edin. E-posta uyarıları ücretsizdir, böylece yeni alıntıları

Başsağlığı
13.03.2022
Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu Sekreteri İbrahim Öztürk'ün ağabeyi Birol Öztürk vefat etmiştir. Cenazesi 13 Mart 2022 tarihinde öğle namazına müteakip Aydoğdu Mahallesi Nazilli Yıldırım Camii'nden kaldırılacatır. Merhuma Allah'dan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Öğr. Gör. Nilay Akay Gökalp'e Başsağlı
11.03.2022
Rektörlük Türk Dili Öğr. Gör. Nilay Akay Gökalp'in babası vefat etmiştir. Cenazesi, 12 Mart 2022 tarihinde öğle namazını müteakiben Salavatlı'dan kaldırılacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz

L'Oreal-Unesco Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2022
10.03.2022
UNESCO'nun Doğa Bilimleri Sektörü içindeki iyi uygulama örneklerinden biri UNESCO ve L'Oreal Vakfı arasındaki işbirliği ile oluşturulan ve genç bilim kadınlarını destekleyerek, UNESCO'nun küresel örneklerinden toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlayan burs programıdır. UNESCO-L'OREAL ortaklığında uluslararası “For Women In Science programının bir uzantısı olan “Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye'de başarıyla yürütülmektedir. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve L'OREAL Türkiye iş birliğiyle ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi maksadıyla burs verilmekte olup, bu doğrultuda 2022 yılında da burs verilmesine karar verilmiştir. Burs kapsamında Yaşam ve Çevre Bilimleri; Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Moleküler Genetik, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji, Sağlık Enformatiği dahil Biyoinformatik, Nörobiyoloji, Biyoloji'de Biyomedikal ve Yapay Zeka araştırmaları. Fiziki Bilimler; Temel Bilimler (yaşam bilimleri hariç) ve Mühendislik, Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nanomalzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik alanlarında araştırma yapmakta olan, 40 yaşından gün almamış (1 Ocak 2022 tarihi itibariyle), doktorasını bitirmiş her alandan ikişer olmak üzere toplam dört genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde 120.000 Türk Lirası değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 olan L'OREAL-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları başvuruları http://www.forwomeninscience.com internet adresinden çevrim içi yapılacaktır. Başvuru

Doç. Dr. Ayfer Metin Tellioğlu'na Başsağlığı
10.03.2022
Tıp Fakültesi Dekanlığı Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Metin Tellioğlu'nun babası Mehmet Metin 9 Mart 2022 Çarşamba günü vefat etmiştir. Merhumun Cenazesi için öğle namazına takiben İzmir Bozyaka Hacı Ahmet Camii'nde cenaze namazı kılınacaktır. Merhuma Allah'tan rahmet yakınları ve ailesine başsağlığı dileriz.

2022 TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması Başladı
08.03.2022
2015 yılından bu yana ‘TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nı düzenleyerek gençlere kendilerini ifade edebilecekleri ve iletişim sektörüne hazırlanabilecekleri bir platform sunmayı amaçlıyor. TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması yeni kategorileri ile 1 Mart itibarıyla başladı. Radyo Yayıncılığı, Görsel Yayıncılık, Dijital Yayıncılık ve İletişim Kampanyası alanlarında gerçekleştirilecek yarışmaya ilişkin detaylı bilgi ve katılım şartlarına trtgeleceginiletisimcileri.com adresinden ulaşılabilir.  

Öğrencilerimizin ve Öğrenci Çalıştıracak Birimlerin Dikkatine Kısmi Zamanlı İş Başvuruları Başladı
08.03.2022
Üniversitemiz birimlerinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim (Bahar Dönemi) döneminde çalıştırılacak Kısmi Zamanlı Öğrenci sayıları ve işin niteliği ilanımız ekinde sunulmuştur. Öğrencilere haftalık 10 saati aşmamak üzere brüt 15,00 TL. saat ücreti ödenecektir.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Oturma Planına İlişkin Duyuru
07.03.2022
Sınava girecek adayların saat 08:00’da sınav salonuna gelmeleri ve personel kimlik kartı veya TC kimlik kartı ile hazır bulunmaları gerekmektedir.

Başsağlığı
07.03.2022
Fen Edebiyat Fakültesi Mali İşler Personeli Önder ALTINSOY' un annesi Şerife ALTINSOY vefat etmiştir. Cenazesi 07.03.2022 Pazartesi günü (bugün) ikindi namazına müteakip Dükkanönü Camiinden kaldırılarak Kemer mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.

Başsağlığı
07.03.2022
Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığı Müdürü Günnur YÜKSEK'in annesi vefat etmiştir. Cenazesi öğle namazından önce, Koçarlı Menderes Camii'nden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Cenazeye katılmak için Rektörlük önünden saat 10:30 'da araç kaldırılacaktır.

2021 Sözleşme Dönemi ERASMUS+ (KA131) Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu
04.03.2022
Başvurular OBİS Sistemi üzerinden alınacaktır.

2021 YDUS Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı Yerleştirme Sonuçları Hakkında
04.03.2022
2021 YDUS Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme sonucuna göre yerleşenlere bilgilendirme.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri
03.03.2022
TEKNOFEST yarışma alanlarına yönelik TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik program ile ilgili konu başlıklarını içeren YÖK doktora tezlerinin yazarları bireysel olarak başvurabilirler. Başvurular dijital olarak yapılacaktır. Ayrıca başvurular, adayların kendileri tarafından yapılabileceği gibi TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından da öneriler yapılabilmektedir.  

Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Eğitim Programı
03.03.2022
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı  Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Antalya Beymelek Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü  Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından üniversiteler ve diğer araştırma kuruluşlarında çalışan araştırmacı ve akademik personele yönelik iki adet sucul hayvanları kapsayan A kategorisi deney hayvanları kullanım sertifika eğitim programı düzenlenecektir.Kursa katılan ve programa devam eden kursiyerlere eğitim programı sonunda yapılacaksınavda başarılı olmaları halinde yönetmeliğin 18. Maddesi ğ, h ve ı bendleri gereğince ‘'DeneyHayvanları Kullanım Sertifikası'' verilecektir.  Başvuru formu ve ayrıntılı bil ekte yer almaktadır.

Ücretsiz Çevrimiçi (Online) Psikolojik Yardım Hizmeti Verilecektir
03.03.2022
Pandemi koşulları önceki yıl gibi olmasa da hastalığın devam etmesi nedeniyle Üniversitemiz Klinik Psikoloji uzmanlık ve doktora öğrencileri tarafından üniversitemiz personeli ve birinci derece yakınlarına (eş, en az 17 yaşını tamamlamış çocuklar ve annebabalar) ücretsiz psikolojik yardım hizmeti verilecektir. Başvuru süreciyle ilgili bilgilendirme ADÜ akademik ve idari personel e-posta adreslerine gönderilmiştir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN