Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

DUYURU ARŞİVİ ( 2017 - Ocak )
Toplam : 18 Duyuru

Öğretim Üyemiz Ali Belge ve Ferda Belge'ye Başsağlığı
30.01.2017
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Belge'nin annesi, Prof. Dr. Ferda Belge'nin kayınvalidesi Ayşe Belge vefat etmiştir. Cenazesi 01.02.2017 tarihinde Aksaray'da defnedilecektir.Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Tüm Akademisyenlerimizin Dikkatine
30.01.2017
Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile ilgili süreçlerde görevlendirilecek akademisyenlerimizin, tüm işlemlerini agtm.sanayi.gov.tr adresindeki Online İşlemler menüsünden elektronik imza ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Üniversitemizin Sosyal Bilimler Atıf Dizin Hizmeti (SOBİAD) Aboneliği gerçekleşmiştir
26.01.2017
Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD):  SOBİAD, Türkiye merkezli 362 dergide yayınlanan 101.595 makalenin yer aldığı ve 2.054.251 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. SOBİAD aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin yer aldığı milli bir indekstir. SOBİAD veritabanında hem makale başlığında arama hem de metin içinde arama yapılabilmektedir. Sobiad, aylık düzenli olarak güncellenmekte ve dergilerin yayınlanan sayıları veritabanına eklenmektedir.  Sobiad; hem öğretim üyelerine yapılan atıfları göstermesi hem öğretim üyelerinin ve öğrencilerin kaynak taraması noktasında bir veritabanı olması hem de üniversitelerin yaptığı yayın bilgisini kullanıcıları ile paylaşması bakımından Türkiye sosyal bilimleri alanında bir ilk olmaktadır. Ayrıca üniversitelerin işbirliği içerisinde olduğu diğer üniversiteler, öğretim üyelerinin yayın yaptığı dergiler, birlikte yayın yaptığı akademisyenlerin bilgisi paylaşılmaktadır.   Ayrıca kütüphane yetkilisi kullanım istatistiklerine istediği zaman ulaşabilmektedir. SOBİAD ile akademisyenlerin “h indeksi” belirlenecek, Türkiye merkezli dergilerin impact faktörü (etki değeri) kamuoyu ile paylaşılacaktır.    Sobiad, Türkiye merkezli sosyal bilgiler dergilerini taramakla birlikte; birçok yabancı dergi SOBİAD’da taranmak için başvurusunu yapmış bulunmaktadır. Erişim Adresi Tanıtım Videosu

Vekalet
25.01.2017
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, 25 Ocak 2017 tarihinde Ankara'da Üniversitemiz ile ilgili görüşmelerde bulunacağından; belirtilen tarihte Rektörlüğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca vekalet edecektir.

Personelimiz Aydın Sürmeli'ye Başsağlığı
24.01.2017
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Personeli Aydın Sürmeli'nin eşi Emine Sürmeli vefat etmiştir. Merhumenin Cenazesi 24 Ocak 2017 tarihinde Öğle Namazına müteakip Muradiye Camisi'nden kaldırılacak, Kemer Mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

PTT’den Personelimize ve Öğrencilerimize İndirimli Tarife
23.01.2017
Üniversitemizin taşıma ve dağıtım hizmetleri için sözleşme imzaladığı PTT Kurumu, sözleşme gereği kararlaştırılan indirimi personelimiz ve öğrencilerimiz için de uygulayacak. Üniversitemiz birimleri, personelimiz ve öğrencilerimiz gönderecekleri kargolarda, PTT’nin ücret tarifesi üzerinden %40 indirimli olarak faydalanabilecek.

Üniversitemizin Tümer Altaş Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi Veri Tabanı Aboneliği Gerçekleşmiştir
19.01.2017
Daha önce sınırlı içerikle deneme erişimine açılan Tümer ALTAŞ Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanına tam sürüm olarak abonelik gerçekleşmiştir. Tümer ALTAŞ Sınav Hazırlık ve Dil Eğitimi veritabanı, e-YDS/YDS, PTE, IELTS, TOEFL, iBT sınavlarına hazırlık amacıyla oluşturulmuş bir veritabanıdır. Mobil ve web platformlarında kullanılabilir. Tüm öğrenci ve akademik/idari personelimizin kullanımına açılmıştır. Kayıt olmak için tıklayınız Veritabanı Tanıtım Videosu Kurumunuz internet ağı üzerinde iseniz, Kayıt Ol tıklayarak sadece bilgilerinizi doldurmanız yeterli, hesabınız hemen etkinleşecektir. Kurumunuz dışında bir ağdan etkinleştirme yapacaksanız, 0256 2182046 (2008) nolu telefonu arayarak kurum kodunuzu öğrenebilir, Yine Kayıt Ol formunda altta yer alan Kurum Kodu Girin yazan kutucuğa kodu girerek hesabınızı hemen etkinleştirebilirsiniz. Not: Hesabınız etkinleştikten sonra istediğiniz yerden veritabanına erişebilirsiniz; kurum ağına bağlı olmanız gerekmez. Veritabanı İçeriği: (e) YDS: 2005 -2012 yılları arası çıkmış 4500 adet KPDS, ÜDS (sağlık, sosyal, fen) soruları ve her bir sorunun video çözümü. PTE: Sınavın 20 soru türüne ait tanıtım ve etkili stratejiler IELTS: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. TOEFL iBT: 4 becerinin tamamını kapsayan detaylı tanıtım ve stratejiler. Dinleyerek Kelime: 3600 Akademik sınav kelimesi ve her kelime için Hafıza Teknikleriyle oluşturulmuş ses bağlantısı. Sadece dinleyerek kelime öğrenme. Cümle Çevirileri: Kelimelerin cümlede geldikleri anlamı sağlamlaştırmak ve okuma anlama becerisini geliştirmek için hazırlanmış cümle

Öğretim Üyemiz H.Güner Seferoğlu'na Başsağlığı
13.01.2017
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. H.Güner Seferoğlu'nun annesi Perihan Seferoğlu vefat etmiştir. Cenazesi 14.01.2017 tarihinde Mimar Sinan Mahallesi Hacıeminler Bedir Camii'nde öğle namazına müteakiben kaldırılacak, İzmir Karşıyaka Örnekköy mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı dileriz.

UNESCO-L'Oreal Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Doktora Sonrası Destek Bursu
13.01.2017
Doktora sonrası bilim kadınlarını desteklemek amacıyla yürütülmekte olan UNESCO L'Oreal Genç Bilim Kadınlarına Destek programının başvuru koşulları ve başvuru formu ektedir.

Persnonelimiz Mevlüt Toprak'a Başsağlığı
12.01.2017
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu personeli Mevlüt Toprak'ın annesi Hatice Toprak vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Öğretim Üyemiz Ayhan Yıldız'a Başsağlığı
12.01.2017
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç .Dr. Ayhan Yıldız'ın annesi Safiye Yıldız vefat etmiştir. Cenazesi 13.01.2017 tarihinde Öğle Namazına müteakip İzmir Bayraklı Narlıkuyu Camii'nden kaldırılıp Bornova Mezarlığına defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Üniversitemizin JOVE Video Veri Tabanına Aboneliği Gerçekleşmiştir
12.01.2017
Makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanı JoVE (Journal of Visualized Experiments) üniversitemiz erişimine açılmıştır. Erişim linki Tanıtım Videosu JoVE dünyada Etki Faktörü değerine (1.325) sahip olan tek video veri tabanıdır. Abone Olduğumuz Paketler ve Erişim Linkleri: Biyoloji: 1750 video Developmental Biyoloji: 180 video Engineering: 228 video Medicine: 859 video JoVE içerisinde abone olduğumuz paketlerde 3017 video makale mevcut olup her ay 90 yeni video eklenmektedir; ayrica videolaraın makalelerini PDF formatini indirebilirsiniz. Günlük olarak güncellenen JoVE içeriğindeki video makaleler, PubMed/Medline, ChemAbstracts, SciFinder ve Scopus gibi otorite kaynaklar tarafından indekslenmekte; Nature, Cell, PNASve PLoS gibi bilimsel çalışmalara yön veren yayınlarda atıf gösterilmektedir. İçeriklerin görsel – işitsel olarak kullanıcıya sunulması, yazılı metinde atlanabilecek noktaların daha iyi ve daha kolay anlaşılabilmesine olanak tanımakta ve kullanıcılara vakit kazandırmaktadır.

YENİPAZAR MYO KANTİNİ İHALE İLANI
09.01.2017
İHALE İLANI Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Üniversitemiz Yenipazar Meslek Yüksekokulunda bulunan kantinin kiralama işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi gereğince Açık Teklif Usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır: 1- İhale Konusu işin niteliği, yeri ve miktarı: Yenipazar Meslek Yüksekokulu kantininin (98.80 m² kapalı alan) 3 (üç) yıllığına kiralama işi 2- İhale şartnameleri mesai saatleri içinde Rektörlüğümüz İhale Şube Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. Doküman bedeli 20,00 TL’dir. 3- İhalenin a) Yapılacağı adres : ADÜ Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Kepez Mevkii / AYDIN b) Tarih ve saati : 20.01.2017 15:00 c) Usulü : 2886 sayılı D.İ.K.’nun 45. Maddesi d) Tahmini Bedeli (yıllık) : 3.600,00 TL e) Geçici Teminat Miktarı (%10) : 360,00 TL 4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler : a) Tebligat için adres beyanı (ikamet belgesi) ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi. b) Mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya Meslek Odasından ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belge, (tüzel kişi olması halinde) c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri, d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin

Personelimiz Mevlüt Toprak'a Başsağlığı
08.01.2017
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu personeli Mevlüt Toprak'ın annesi Hatice Toprak vefat etmiştir. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Personelimiz Tufan Türköz'e Başsağlığı
05.01.2017
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü personeli Tufan Türköz'ün babası Ali Türköz vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş
03.01.2017
2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları, Gerekli Belgeler ve Kontenjanları Açıklanmıştır. Detaylar İçin Tıklayınız

Kütüphanemiz Sprınger Yayınevine Ait Yeni e-kitaplar Satın Almıştır
02.01.2017
Bilim camiasında saygın bir yere sahip olan, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikte otorite yayınevi olarak kabul edilen SPRINGER yayınevine ait 35.604 elektronik kitabı kütüphanemiz satın almıştır. Erişim linki

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Değişmiştir
02.01.2017
Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği Kanunu 27/12/2016 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla değiştirilmiştir. Detaylı bilgi ektedir.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN