Ziraat Fakültesinin TÜBİTAK-1001 Projesine Destek

16.01.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sürmen ve Arş. Gör. Dr. Emre Kara’nın araştırmacı olarak yer aldığı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 Projesi olan “Akdeniz Koşullarına Uyumlu Rodos Otu (Chloris gayana Kunth.) Genotip ve Çeşit Adaylarının Tuz Toleransı ve Tuzlu Alanlara Adaptasyonunun Belirlenmesi” isimli proje destek almaya hak kazandı.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Feyza Döndü Bilgin’in yürütücülüğünü yapacağı proje; Adana, Tarsus ve Aydın olmak üzere üç farklı lokasyonda gerçekleşecek. Tarım Orman Veterinerlik Araştırma Grubu (TOVAG)’nun kabul ettiği %12,6’lık dilimde yer alan projedeki akademisyenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.