Ziraat Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

19.04.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Levent Atatanır’ın yürütücülüğünde “Büyük Menderes Deltası Risk Haritalarının Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Kullanılarak Oluşturulması” başlıklı doktora tezi çalışması aşamasında bulunan Birce Beliz Hamut “TÜBİTAK 2211-C Öncelikli Alanlar Doktora Bursu” kapsamında 36 ay süre ile desteklenmeye hak kazandı.

Tez kapsamında; ekolojik bir alan olan Büyük Menderes Deltası’ndaki risk faktörlerinin Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri aracılığıyla ortaya konulması ve haritalarının oluşturulması, toprak sağlığı ve gıda güvenliği açısından çözüm önerilerinin belirlenmesi ile sürdürülebilirlik açısından bölgenin koruma planının ortaya konulması amaçlanıyor.

Öğretim Üyemizi ve Birce Beliz Hamut’u tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar dileriz.